23948sdkhjf

Belgiere køber A2Sea

Dong Energy og Siemens sælger A2Sea til det belgiske selskab GeoSea

Belgiske GeoSea overtager det fulde ejerskab af A2Sea fra Dong Energy og Siemens. A2Sea vil fortsat have hovedsæde i Danmark og arbejde med installation og vedligehold af havmøller. Det oplyser Dong i en pressemeddelelse.

- Jeg er glad for, at vi nu har fundet en ny ejer af A2Sea. A2Sea er en pioner i branchen og en af de førende aktører på markedet for installation af havmøller. Men det er ikke en del af vores kerneforretning at eje et installationsrederi, og derfor har vi søgt en ny ejer, siger Thomas Dalsgaard, bestyrelsesformand i A2Sea og koncerndirektør i Dong Energy. 

Salg længe undervejs
Dong købte A2Sea for 700 mio. dollars i 2009. Året efter købte Siemens så 49 procent af aktierne. 

I løbet af 2017 har FIH Partners arbejdet på et salg på vegne af ejerne. I februar var der anden budrunde.

Prisen er ikke oplyse, men tidligere har 200-250 mio. dollars været nævnt som et beløb, ejerne kunne acceptere. Det er under den bogførte værdi af A2Seas tre fartøjer, som er på cirka 1,8 mia. kroner. Forklaringen er, at rederiets fartøjer lige knap kan klare de store vindmøller, der er kommet på havet.

Læs mere:
A2Sea-direktør: Vi får snart ny ejer

A2Sea-salg er lige oppe over

- GeoSea vil både kunne bidrage til A2Seas fortsatte stabile driftsresultater samt sikre en videre positiv udvikling af installationsrederiet, tilføjer han. 

Dong Energy og Siemens har ejet A2Sea siden 2009, hvor begge selskaber havde behov for at styrke deres position på markedet for havvind. Ejerskabet af A2SEA er dog ikke længere i tråd med selskabernes kerneforretning, og beslutningen om et frasalg kommer dermed som en naturlig konsekvens, skriver parterne en pressemeddelelesen.

Det belgiske selskab GeoSea arbejder med komplekse marineteknologiprojekter og ejes af DEME Group, ekspert i højt specialiserede områder inden for bundsikring, marineteknologi og miljøgenopretning.

- A2Seas aktiviteter passer godt sammen med GeoSea's driftsportefølje. Sammenlægningen af de to organisationer vil skabe et godt udgangspunkt for at tilbyde kunderne en bredere vifte af integrerede ydelser og løsninger inden for havvind. GeoSea vil bygge videre på eksisterende kundeforhold og sikre sikker og pålidelig levering af aktuelle og kommende projekter. Med købet af A2Sea får selskabet desuden tilført en gruppe af højt kvalificerede og specialiserede medarbejdere, udtaler Luc Vandenbulcke, administrerende direktør, GeoSea.

Transaktionen, som er betinget af myndighedernes godkendelse, forventes afsluttet i tredje kvartal 2017.

Kilde: Dong Energy 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157