23948sdkhjf

Designpris til Unidrain

I sidste uge blev 11 virksomheder hædret med uddelingen af Den Danske Designpris. Det høje niveau giver håb om, at erhvervslivet er ved at få øje på vækstpotentialet i design.
Hvad er godt design i det 21. århundrede?

Svaret på det spørgsmål skulle gerne være at finde i de 11 danske virksomheder, som torsdag i sidste uge vandt Den Danske Designpris 2010/2011.

Blandt årets vindere er afløbsproducenten Unidrain, som modtager prisen for sit HighLine-afløb.

Internationale alliancer med fokus på "det grønne"
Vinderne i Den Danske Designpris er udvalgt af en uafhængig jury, som i år har haft til opgave at vurdere hele 116 løsninger. Ifølge juryformand Peter Bysted har dette års konkurrence været præget af tre generelle tendenser:

- Det er karakteristisk for flere af årets løsninger, at de har fokus på at ramme markedet med en attraktiv pris. Derudover har det været tydeligt, at der fortsat er fokus på at skabe bæredygtige løsninger. Og endelig er der en voksende del af de indsendte løsninger, som er skabt i et samarbejde mellem en dansk virksomhed og en udenlandsk designer, siger han.

De vindende løsninger, som i år omfatter både livsstilsdesign, industrielt design og visuel identitet, udstilles på Dansk Design Center (DDC) frem til den 25. april 2011.

Arkitektoniske standardkomponenter
Udover juryformand Peter Bysted bestod juryen af administrerende direktør Christian Stadil, designer Cecilie Manz, CCO Lars Sandahl Sørensen, designer Søren Rose Kjær og designer Thomas Harrit.

Baggrunden for at give prisen til netop Unidrain var, "at brugen af standardkomponenter i byggeriet er central for planlægning og økonomi, men ikke automatisk stemmer overens med arkitektoniske og designmæssige ambitioner. Unidrain HighLine afløbssystem er et fornyende produkt, der på én gang opfylder behovet for effektivisering under montage og giver designmæssig fleksibilitet.

For brugerne er Unidrain HighLine et godt eksempel på design, der både er en smuk og enkel detalje i boligen og en brugervenlig installation".
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093