23948sdkhjf

Dansk Rustfri udvider ejerkredsen

De har travlt hos Dansk Rustfri i Kolding. Der har i dette forår været væsentligt flere ordrer i ordrebogen end for et år siden. Det skyldes stigende travlhed hos virksomhedens kunder, der investerer i de skræddersyede produkter, som Dansk Rustfri er kendt for, det vil sige primært specialtanke og produktionsudstyr til medicinal- og fødevarebranchen. Det skriver Kolding-virksomheden i en pressemeddelelse.

For et år siden overtog Jesper Jorsal virksomheden, og midt i travlheden vælger han nu at udvide ejerkredsen. Fra 1. august er Flemming Kragh Egebjerg medejer med 20 procent, og samtidig ansættes han som projektkoordinator med særligt fokus på at optimere processerne i virksomheden.

Flemming Kragh Egebjerg, 42 år og uddannet kemiingeniør, har stort set i hele sin karriere arbejdet med at optimere produktion. Han kommer fra en stilling som product unit manager (produktionsleder) på Shell-raffinaderiet i Fredericia, hvor han har været i ti år. Han har altid drømt om at blive selvstændig, og efter et møde med Jesper Jorsal og et besøg hos Dansk Rustfri var han overbevist om, at han ville investere både penge og tid i virksomheden.

- Jeg arbejder i dag lige som Jesper 60 timer om ugen, men jeg gør det ikke for Flemming. Jeg gør det for en stor børsnoteret virksomhed. Nu vil jeg gerne se noget vokse som følge af min ekstra indsats. Jeg vil gerne have hånden på kogepladen, og nu kommer jeg tættere på beslutningerne. I store internationale koncerner tages beslutningerne til tider langt væk, siger Flemming Kragh Egebjerg, og fortsætter:

- Jeg tror på, at Jesper og jeg som ingeniører kan tilføre virksomheden noget, selv om vi ikke kan svejse eller slibe, og jeg tror, at der er et uhøstet potentiale i Dansk Rustfri.

Lille underskud
Dansk Rustfri kommer ud med et underskud på omkring 0,5 mio. kr., når regnskabsåret afsluttes 30. juni. Ejerkredsen, som tæller Jesper Jorsal og Flemming Kragh Egebjerg og to mindre aktionærer, smider samtidig 0,5 mio. kr. ind i firmaet.

- Når vi gør det, skyldes det, at vi har en tro på, at der er et potentiale i virksomheden, men det tager længere tid og kræver mere at realisere, end vi troede, da vi gik i gang, siger Jesper Jorsal.

Han havde håbet på et lille plus og forventet, at omsætningen ville stige med 5 mio. kr. det første år, men omsætningen er efter det første år den samme.

Et stigende antal forespørgsler og øget ordretilgang giver imidlertid grund til optimisme.

- Vi har ordrer til levering helt ind i 2018, og det er privilegeret for en ordreproducerende virksomhed at kunne se så langt frem, siger Jesper Jorsal.

Konsulentens egen medicin
Han har selv en fortid som ledelseskonsulent, og da han for et år siden overtog Dansk Rustfri, stod der i en avis, at konsulenten nu skulle til at tage sin egen medicin. I dag konstaterer han, at det tager længere tid at skabe de fornødne forbedringer end beregnet.

- Konsulenter er oftest kun med noget af vejen. De får lov til at tegne billedet af, hvor virksomheden skal hen, og måske er de med til at tage de første skridt, men dét, som alle ved og taler om, er, at det er nemmere sagt end gjort. Det kræver en meget vedholdende indsats at skabe en bærende forandring.

- Da jeg kom her, troede jeg, at jeg primært skulle hente nye projekter og nye kunder ind i virksomheden, men det har vist sig, at der er ting i huset, som vi skal gøre anderledes for at gøre det lettere for os selv. Vi skal optimere produktionen og blandt andet forbedre logistikken, så vi minimerer spildtid eller ”waste”, som det hedder i Lean-terminologien, og her må jeg erkende, at jeg ikke kan løfte begge opgaver selv.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064