23948sdkhjf

SolarVenti vinder DS Miljø- og Energipris 2010

Virksomheden SolarVenti A/S i Thorsø fik onsdag overrakt DS Miljø- og Energipris 2010 i forbindelse med Energipolitisk Åbningsdebat på Christiansborg.
Næstformand for DS Håndværk & Industri Henning Nielsen overrakte prisen sammen med miljøminister Lykke Friis.

- Jeg håber, at prisen vil inspirere både SolarVenti og andre virksomheder til at fortsætte arbejdet med at skabe innovative produkter til gavn for både dansk erhvervsliv og vores fælles miljø, sagde Henning Nielsen.

SolarVenti producerer solvarmeanlæg og har i dag et verdensomspændende patent på et effektivt luftsolvarme-system i mere end 40 lande. Virksomheden producerer 6.000 solfangere om året, som sælges til 24 lande.

Finder nye kundesegmenter
Gennem produktudvikling har SolarVenti opnået optimal ydelse og minimal vedligeholdelse på panelerne. Systemet drives udelukkende af solen uden tilslutning til el-nettet, og der er derfor ingen driftsudgifter.

SolarVenti sælger først og fremmest sin særlige luftsolfanger til kunder med sommer- og fritidshuse. Her er brugen oplagt, fordi den relativt lave temperatur, og de lukkede døre og vinduer gør sommer- og fritidshuse ekstra udsatte for fugt og dårligt indeklima. Samtidig giver luftsolfangeren huset et gratis varmetilskud.

Men SolarVenti finder stadig nye kundesegmenter blandt andet montering i forbindelse med garager, helårshuse, lagerbygninger, skibe, campingvogne og containerbygninger m.m.

Virksomheden beskæftiger ca. 20 medarbejdere. Som et bevidst valg har direktør Hans Jørgen Christensen gennem en årrække valgt at tage flere sociale hensyn i ansættelser end normalt og har således både fundet plads til og haft glæde af handicappede, ordblinde og ældre medarbejdere.

Om prisen
DS Miljø- og Energipris er en skulptur af kunstneren Keld Moseholm, som er kendt at de fleste. Skulpturen viser tre figurer, der i fællesskab former et stykke metal til en smuk kurve, der vokser op som en spire i kontrast til omgivelserne. Spiren er et symbol på det organiske – noget der vokser.

Miljø- og Energiprisens formål er at anerkende en præstation/udvikling ud over det sædvanlige inden for miljø- og energiområdet. Prisen gives til en virksomhed, der har udviklet et produkt eller en proces, der sikrer en væsentlig bedre energiudnyttelse og dermed lavere miljøbelastning.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078