23948sdkhjf

Dansk produktionsfællesskab på vej i USA

En gruppe af danske leverandører i vindmølleindustrien er med DI International Business Development (DIBD) i spidsen tæt på at etablere sig med produktionsfællesskab i USA.
DI International Business Development (DIBD) arbejder med et nyt koncept, der skal hjælpe danske mindre og mellemstore leverandører til at etablere produktion i USA. Konceptet hedder Own Production in USA, og en række leverandører til vindmølleindustrien har allerede givet deres interesse-tilkendegivelser.

Ved et kick-off-møde den 14. september mødtes de interesserede virksomheder. Her blev der især lagt vægt på, at tidshorisonten for etablering blev kort. Det er ambitionen, at produktionsfællesskabet er i drift inden udgangen af 2011.

Mest hensigtsmæssige placering
I øjeblikket er DIBD i samarbejde med de interesserede danske virksomheder ved at afdække, hvor i USA det vil være mest hensigtsmæssigt at placere produktionsselskabet. I valget af lokalitet vil de økonomiske incitamenter, en stat kan tilbyde, veje tungt.

Allerede i denne måned har DIBD møde med Colorados guvernør Bill Ritter Jr. for at få klarlagt, hvad staten Colorado kan tilbyde produktionsfællesskabet, og i løbet af de kommende uger vil DIBD mødes med andre stater i Midtvesten.

Vestas Wind Power er blandt de ikke-amerikanske vindmølleproducenter, der har valgt at etablere sig med produktion i USA, nærmere bestemt i staten Colorado. En række øvrige vindmølleproducenter har etableret produktion i andre stater - primært stater i Midtvesten.

Om konceptet Own Production in USA
Med konceptet ”Own Production in USA” giver DIBD danske virksomheder mulighed for at etablere sig under samme tag som en række andre danske virksomheder i vindmølleindustrien.

Der er i fællesskabet plads til seks-otte virksomheder med egne lagerfaciliteter og egen produktionslinje.

Administration, HR-support, økonomifunktion, mødefaciliteter, kantine mv. deles med de øvrige virksomheder i produktionsfællesskabet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125