23948sdkhjf

Rødsand 2 skal bane vejen for Muehlhan

Muehlhan har overfladebehandlet tårnsektionerne til de 90 møller i havvindmølleparken Rødsand 2. Det skal bane vejen for virksomheden globalt.
Havmølleparken Rødsand 2 med sine 90 møller står færdig og ventes at blive sat i gang til september.

Den svenske energikoncern E.ON ejer og driver møllerne, som er bygget af Siemens. Specialfartøjet 'Sea Power' tilhørende A2Sea, har opstillet vindmølletårnene og monteret naceller og vinger. Hendricks Industries har produceret tårnene, mens Muehlhan har overfladebehandlet sektionerne til vindmølletårnene, så møllerne i mindst 20 år problemfrit kan tåle den fugtige luft med den høje saltkoncentration på den udsatte post i Femern Bælt.

Et markant produktionsmæssigt puslespil
Etableringen af Rødsand 2 begyndte i foråret og med de mange involverede parter har det været lidt af et produktionsmæssigt puslespil at få til at gå op. Men det har fungeret perfekt, fortæller salgsdirektør hos Muehlhan A/S, Vandad Pachai:

- Tårnsektionerne blev sandblæst, afrenset, grundmalet og slutmalet på vores produktionsfaciliteter i Herning og i Vissenbjerg, og arbejdet blev udført i et nøje fastlagt flow, så der hele tiden kunne føres sektioner frem til Nyborg Havn, og 'Sea Power' kunne laste dem uden spildtid.

Rødsand 2 skal på CV'et
Muehlhan har i årevis beskæftiget sig med overfladebehandling af stålemner til blandt andet offshore-industrien, værftsindustrien og vindmølleindustrien - både herhjemme og world wide. Ikke desto mindre er entreprisen med Rødsand 2 noget, der har givet ekstra strøm på batterierne.

- Rødsand 2 er det største mølleprojekt til havs, vi har været involveret i, men både herhjemme, i Storbritannien, i Tyskland og længere ude i verden er der endnu større havvindmølleparker under projektering, og det vil være en klar fordel for os, når hovedentreprenørerne skal vælge underleverandører, at vi kan dokumentere vores ekspertise med en case som Rødsand 2.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093