23948sdkhjf

Ny, berøringsfri positionsmåler udfordrer avancerede og dyre målemetoder

Automatik 2010: Enkelthed. Det er nøgleordet for den nye, berøringsfri positionsmåler fra Gefran, som Lund & Sørensen A/S i Vejle præsenterer på Automatik 2010.
Den nye positionsmåler er enkel at installere, enkel at betjene og ikke mindst enkel at vedligeholde. Den markedsføres under navnet ONP1-A og består i grove træk af en lineær føring, en cursor og en transducer. ONP1-A bygger på en ferromagnetisk teknologi (magnetostriktiv), der kan afgive et meget nøjagtigt måleresultat i form af enten et spændings- eller et strømsignal. Normalt anvendes denne type positionsmålere til avancerede måleopgaver, men ONP1-A er udviklet specielt til de mere simple opgaver, hvor de avancerede positionsmålere ofte bliver for dyre.

Enkelheden ved ONP1-A er tænkt ind i alle aspekter af produktet. Derfor er udvalget af tilkøbsmoduler også gjort meget overskueligt. Kataloget indeholder fx et passende udvalg af føringslængder og beslag, der gør det nemt at integrere ONP1-A på en maskine eller en produktionslinje.

Fordelagtig balance mellem pris og performance
Der er her tale om en positionsmåler, der takket være det magnetiske princip, er berøringsfri, og som dermed har en meget lang levetid i forhold til mere konventionelle positionsmålere. ONP1-A indtager med sin fordelagtige pris og høje performance en stor del af markedet fra de mere avancerede, berøringsfrie målemetoder, der ofte er temmelig dyre.

ONP1-A fås til måleafstande fra 50 til 1.500 mm. Dens robuste design og IP65-beskyttelse gør den til en anvendelig målemetode i rigtig mange industrielle miljøer. Selvom ONP1-A er enkel, måler den – takket være det magnetostriktive princip – lige så nøjagtigt som mange af de mere avancerede positionsmålere.

Mød Lund & Sørensen på stand nummer B1144.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079