23948sdkhjf

Ny direktør hos midtjysk smedevirksomhed

Den 37-årige Henrik Jeppesen er netop tiltrådt som ny administrerende direktør for Vium Smede- og Maskinværksted.
Det er en mand med en bred industriel baggrund, som fremover skal stå i spidsen for Vium Smede- og Maskinværksted A/S, der ligger ved Kjellerup. Virksomhedens nye administrerende direktør Henrik Jeppesen har både en teknisk og en merkantil uddannelse, og han vil trække på dem begge i sit nye job. Her bliver en af hans hovedopgaver, i samarbejde med bestyrelsen, at skærpe virksomhedens profil og udvikle dens kernekompetencer.

- Det er en spændende udfordring, som jeg glæder mig meget til at løse. Vium Smede- og Maskinværksted har et godt ry, og både fagligt, menneskeligt og økonomisk er virksomheden særdeles velfunderet. Det er et godt udgangspunktet for at kunne matche de store udfordringer, vi er stillet overfor, og som ikke bliver mindre i fremtiden, siger Henrik Jeppesen, der afløser Thorkild Munk, som døde for nylig.

Merkantil og teknisk baggrund
Den 37-årige Henrik Jeppesen har to uddannelser: Markedsøkonom fra Herning Handelsskole og produktionsingeniør med speciale i Supply Chain Management (SCM) fra HIH i Herning. Han kommer fra en stilling som produktchef i SCM hos Siemens Windpower i Brande.

Forinden var han først salgs- og indkøbschef i Unimercos engelske datterselskab og derefter produktionschef hos sko- og træskofabrikken Sanita i Ikast med ansvar for al egenproduktion på virksomhedens fabrikker i Ukraine, Polen og Danmark.

- Med sin dokumenterede kunnen og sit brede erfaringsgrundlag besidder Henrik Jeppesen netop de kvalifikationer, vi søgte efter. Vi er overbeviste om, at han er den rette mand til at afstikke kursen for virksomhedens fremtid, siger bestyrelsesformand, direktør Torben Toftdahl Olesen, Thisted.

Stærke kompetencer og nye udfordringer
- Vium Smede- og Maskinværksted har en række stærke kompetencer og håndterer både smedearbejde, mekanik, elstyring og pneumatik. Vi har en stor produktion af specialmaskiner til blandt andet miljø- og energisektoren og spænder fra små og store underleverancer til totalleverancer, herunder udvikling, konstruktion, produktion, montage og service. Hertil kommer flere produkter under eget brand. Med omkring 45 medarbejdere har virksomheden en overskuelig størrelse, der gør, at jeg både kommer til at arbejde på tværs af hele organisationen og i dybden. Det ser jeg meget frem til, siger Henrik Jeppesen.

Som alle andre virksomheder har Vium Smede- og Maskinværksted også været ramt af den globale krise. Efter et dyk i omsætning og indtjening går tingene nu igen den rigtige vej, om end i et moderat tempo.

- Men krisen har sat sig nogle varige spor, der gør, at vi fremover skal orientere os på et marked i konstant forandring. Derfor har vi indledt en forandringsproces, hvor vi skal tænke mere i strategiske og kommercielle baner og blive bedre til at fortælle, hvad vi kan. Det bliver en krævende opgave, som vi heldigvis kan gå til ud fra en styrkeposition. Med en stærk økonomi, dygtige og omstillingsparate medarbejdere samt et veludbygget og moderne produktionsapparat. Derfor ser jeg meget frem til, at jeg i tæt samarbejde med bestyrelsen og i god dialog med de ansatte nu skal afstikke den fremtidige kurs for Vium Smede- og Maskinværksted, slutter Henrik Jeppesen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094