23948sdkhjf

Metalbearbejdning er nøglen til global succes af affaldshåndtering

Overalt i verden sørger Lundberg Tech for at håndtere affald fra industrien. Selv konkurrenterne køber Lundbergs granulatorer.

Mens de store maskiner i industrien har været automatiske igennem adskillige år, så foregår håndteringen af affald i pakke- og procesindustrien fortsat manuelt mange steder, eksempelvis når rester efter kanttrimning af papir, plast, alufolie, glasfiber eller gummi skal fjernes.

Læs også: Svenskere køber Lundberg Tech

Lundberg Tech har med sit vakuum-baserede affaldshåndteringssystem erstattet den manuelle håndtering med en automatisk proces for at fange, transportere, neddele, opsamle og komprimere spildet.

Spildet bliver suget op i en granulator, der med mellem to og 12 knive granulerer materialet efter et sakseprincip, så det fylder mindre og er nemmere at håndtere.

Fremstilles fra bunden
På maskinfabrikken i Lille Skensved lidt nordvest for Køge fremstilles og monteres affaldshåndteringsanlæggene fra bunden.

- Vi laver selv alt bearbejdning af vores granulatorer. Vi får de rå støbehuse og hårdmetal-knive ind og bearbejder så det hele selv med vores ni bearbejdningsmaskiner. Det eneste vi ikke selv laver er pladebearbejdning, eksempelvis kabinetterne til vores all-in-one løsning, siger Leif Hansen, som er arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Lundberg Tech.

Ved hjælp af vakuum fra en ventilator bliver procesaffaldet suget fra maskinen op til granulatoren, hvor affaldet klippes og sendes videre, enten ned i en bigbag-sæk eller ud i en container. Granulatoren placeres typisk i forbindelse med den maskine, der producerer affaldet, og så kan rørføring flytte det granulerede affald ud af produktionen med vakuum. Den længste rørføring har været over en kilometer lang.

Oppetid hele tiden
En af de mest afgørende parametre for Lundbergs spildhåndteringsanlæg er oppetid. Hvis affaldet ikke løbende fjernes, kan produktionen gå i stå.

- Hele produktionen risikerer at stoppe, hvis vores granulator stopper. Så det er enormt vigtigt, at vores løsninger ikke går ned, men bare kører og kører uden nedetid, siger Leif Hansen.

En af hemmelighederne ved granulatoren er den solide bearbejdning af metallet.

- Granulatoren er bearbejdet ud fra et enkelt stykke metal. Det giver en stabil balance, der ikke kan slås ud af kurs. Samtidig doseres vores smøring via en centerakse, der ved hjælp af centrifugalkraften sørger for at smøre de nødvendige områder, og ikke mere. Det giver en markant mindre forbrug af smøring, og langt mere rene områder, fordi det ikke er nødvendigt at plaske hele granulatoren til med olie, siger Leif Hansen.

Granulatorerne kan håndtere fra 55 til 560 millimeter. Det er typisk kanttrim, udstansning eller matrix efter udstansninger fra papir, plastic, label eller emballageproduktion, der er tilovers.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093