23948sdkhjf

DI-pris for at støvsuge virksomheder for affald

Den grønne omstilling er på alles læber, men for en mindre virksomhed i Lille Skensved ved Køge er det blevet en stor forretning.

Læs også: Svenskere køber Lundberg Tech

Virksomheden Lundberg Tech producerer maskiner, der så at sige støvsuger andre virksomheder for affald. På den måde bliver det lettere at neddele og separere spild, så det kan genanvendes.

Det har skabt et sandt, grønt væksteventyr for virksomheden.

På den baggrund fik virksomheden mandag DI’s Initiativpris 2019 på Dansk Industris konference for små og mellemstore virksomheder i Århus.

Lundberg Tech har på få år udviklet sig fra at være en lille traditionel maskinvirksomhed til at blive en globalt orienteret industrivirksomhed med vokseværk og blikket stift rettet mod FN’s Verdensmål.

Læs også: Virksomhed bag grønt væksteventyr får initiativpris

Medarbejderstaben er på 10 år vokset fra syv ansatte til i dag 43 ansatte, mens omsætningen i samme periode er skudt i vejret fra 4 mio. kr. til cirka 90 mio. kr.

Virksomheden får DI’s Initiativpris 2019 for at have udvist en særlig grad af mod til at gribe de nye muligheder på et tidligt tidspunkt og vise vilje til at skabe vækst.

Siden 2015 har Lundberg Tech haft en imponerende årlig vækst i resultatet på mere end 30 pct. I dag er Lundberg en af verdens førende producenter af maskiner til at opsamle og neddele spildaffald fra virksomheders proces- og pakkemaskiner med fokus på genanvendelse af spildet.

Den store fremgang er først og fremmest skabt på det tyske marked, men virksomheden har med 5.000 installationer kunder over hele verden.

Midt i travlheden tog virksomhedens formand Leif Hansen og administreremde direktør Karsten Klein en pause for at få overrakt Initiativprisen på Comwell Aarhus, hvor DI holdt SMV Dagen 2020, hvor der netop var fokus på, hvordan virksomhederne kan bruge den grønne omstilling som afsæt for udvikling og vækst.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125