23948sdkhjf

Tresu overtager en del af Metso’s maskinpark

I forbindelse med Metso’s beslutning om at afvikle deres underleverandørforretning har TRESU indgået en aftale omkring overtagelse af en del af maskinparken.
Denne investering er i tråd med Tresu’s produktionsstrategi, hvor der nu produceres efter World Class Manufacturing principperne. Det kræver moderne og effektivt produktionsudstyr af høj kvalitet. Produktionschef hos TRESU, Thomas Walz siger:

- Vi har haft et virkelig godt samarbejde med Metso igennem mange år, og vi kender kvaliteten af maskinerne. Der er tale om en velholdt maskinpark og vi ser frem til at overtage udstyret. Investeringen skal optimere vores produktion, forbedre konkurrenceevnen samt fastholde de dygtige medarbejdere, som vi har, samt tiltrække nye.

Tre nye maskiner
I alt har Tresu investeret i tre bearbejdningsmaskiner. En Okuma Multus B400-W, der er udstyret med hoved og subspindel med en motor på 22/15 kW og omdrejningstal på max. 3.800 omdrejninger og er udstyret med roterende værktøjer på M- og Y-aksen. Maskinen er udstyret med et værktøjsmagasin på 80 værktøjer af typen HSK 63, og den styres via en Okuma OSP 200 styring.

Derudover en Deckel Maho DMF 360 Linear, der har en vandring i X, Y, Z på 3600 x 920 x 820 og er udstyret med en 35/25 kW motor med 10.000 omdrejninger og HSK 100 værktøjssystem med plads til 80 værktøjer i magasinet. Den har svingbart hoved og kan således lave endebearbejdning. Maskinen er udstyret med rundbord og er dermed i stand til at lave 5-akset bearbejdning og styres med en Haidenhain 530 styring.

Sidst men ikke mindst har man overtaget en Shenck afbalanceringsmaskine, der kan afbalancere valser op til ø 700 x 6000 mm.

Kan tilbyde 5-akset bearbejdning
Tresu har for nylig også investeret i et Hedelius T8 bearbejdningscenter, med følgende specifikationer: X akse V4520xH3900, Y akse 800 mm og Z akse 850x1000 mm. Hedelius T8 muliggør færdiggørelse af emner i samme opspænding. Derved undgås en del omstilling og skift mellem maskiner.

Med denne investering i produktionsudstyr bliver Tresu i stand til at tilbyde fuld 5-akset bearbejdning samt afbalancering af valser.

Bearbejdningscentrene installeres af Flextek, der ligeledes skal stå for opdateringen af maskinerne samt uddannelse af Tresu’s personale. Den første installation af Okuma Multus B400-W sker allerede i uge 24, og de andre følger umiddelbart efter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094