23948sdkhjf

Vækstvirksomhed samler aktiviteterne

Kiwa Inspecta har samlet alle sine danske kontrolaktiviteter på tekniske anlæg på en lokation.

Kiwa er en verdensomspændende koncern med 4.500 ansatte og aktiviteter i mere end 50 lande verden over. Kiwa råder over 27 afdelinger, heraf tre afdelinger i Danmark.

Der er Kiwa Inspecta med 62 ansatte og hovedkvarter i Nørre Nebel, som beskæftiger sig med NDT, test, inspektion og certificering af elevatorer samt trykbærende anlæg inden for service- og sundhed-, energisektoren, produktion samt logistik og transport.

Desuden er der afdelingen Kiwa Inspecta i Esbjerg, der med 45 ansatte har udført tilsvarende inspektionsopgaver offshore og har specialiseret sig i også at bruge droneteknologi til udførelse af kontrolopgaver. Den tredje danske afdeling er Kiwa Bygningsanalyse med kontor i Kolding, der dog fortsætter som en selvstændig enhed.

- Koncernledelsen har valgt at sammenlægge aktiviteterne på de tekniske anlæg for at styrke forretningsindsatsen på det danske marked. Der vil fortsat være et kontor i Esbjerg, men der etableres en fælles ledelse for begge afdelinger, som får hovedkvarter i Nørre Nebel, siger Jens Bruun, der er administrerende direktør for Kiwa Inspecta.

Den hidtidige leder af afdelingen i Esbjerg, Otto Ravn, vil fremover fungere i rollen som non executive advisor. Ligeledes vil sammenlægningen heller ikke føre til afskedigelser. Tværtimod er Kiwa Inspecta hele tiden på udkig efter dygtige maskinmestre og ingeniører til at forestå det stigende antal inspektionsopgaver i Danmark.

Det er blot 10 år siden, at maskinmester Jens Bruun etablerede firmaet og begyndte at udføre inspektion af elevatorer og trygbærende anlæg og kedler, som inden da lå i Arbejdstilsynets regi.  Mens det forretningsmæssige i dag er en del af en stor international koncern, lægger man fortsat vægt på at have inspektørerne placeret decentralt, så der er en tæt kontakt til kunderne overalt i landet.

Inspecta Danmark opkøbte i 2015 det daværende Applus i Esbjerg som et led i en ambitiøs vækststrategi. Det er denne afdeling, der nu også kommer under Jens Bruuns ledelse.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078