23948sdkhjf

Grønbech & Sønner leverer nye kedelfødepumper til Amagerværket

Den 1. januar 2009 kan Amagerværket igen køre for fulde sejl. Den ene af værkets i alt tre enheder er ved at blive bygget om og får bl.a. også monteret nyt fødepumpeanlæg.
Det nye fødepumpeanlæg, som faktisk er to separate systemer, skal leveres i oktober 2007, og være færdigmonterede medio december 2007. Det består af to hovedfødevands-pumper fra det tyske KSB med motorer/drev fra ABB, to boosterpumper ligeledes fra KSB og to smøreolieanlæg. Det er tanken, at det ene af systemerne skal fungere som back-up i tilfælde af udfald, og hovedmotoren i system 2 er derfor med fast omdrejningstal, i modsætning til system 1’s motor, der er frekvensreguleret. Motorstørrelsen på hovedpum-perne er 5,2MW og på boosterpumperne 315kW.

God teknisk og økonomisk bearbejdning
- Efter udbudsrunden, og en teknisk/økonomisk vurdering, faldt valget på Grønbech & Sønner som leverandør og produkter fra KSB og ABB, fortæller Verner Jensen fra Vattenfall, som er projektansvarlig for de nye fødepumpe-installationer på Amagerværket.

- Dér hvor man kan skille sig ud er på rådgivning, og her har Grønbech & Sønner virkelig gjort en ekstra indsats. Vi følte os velfunderede og trygge ved den tekniske og økonomiske bearbejdning af projektet, som Grønbech & Sønner gennemførte. Dette er særdeles vigtigt, inden man kaster sig ud i et projekt af den kaliber. Det udgør trods alt en investering på et tocifret millionbeløb. Derudover betød virkningsgrad og dermed effektoptag utrolig meget i forbindelse med evaluering af de indkomne tilbud, fortæller Verner Jensen

- Jeg har tidligere haft rigtig gode erfaringer med KSB’s produkter, bl.a. fra Nordjyllandsværket, hvor jeg arbejder til daglig. Jeg stoler på, at KSB’s produkter kan klare den nye kraftværksbloks kapacitetsmæssige udfordrin-ger, dvs. 250 MJ’s varme og 80 MW el ved 100 % belastning. Også når vi taler investering, har jeg gode erfaringer med, at produkterne fra KSB er pengene værd, slutter Verner Jensen.

Planlægning er alfa og omega
Hos Grønbech & Sønner kaster man sig med ildhu over opgaven. Grønbech er eneforhandler af KSB produkter på det danske marked og har stor erfaring med montage og service af KSB produkter.

- Ved et projekt af denne størrelse er netop planlægning og styring uhyre vigtig, siger salgsingeniør Michael Rye, som er den projektansvarlige hos Grønbech & Sønner.

- På mange af delene er der op til ni måneders leveringstid, så det gælder om allerede fra projektets begyndelse at finde den optimale løsning, have over-blik over hele projektet og styre sikkert mod målet. Selv små ændringer kan betyde, at projektet bliver forsinket i op mod et halvt år, fortæller Michael Rye.

Kilde: Grønbech & Sønner A/S – http://www.g-s.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08