23948sdkhjf

Uranpriserne mod nye rekorder

Atomkraft er igen blevet et hedt emne i den globale energidebat, og det øgede fokus på atomkraft som alternativ til olie og gas har fået priserne på uran til at skyde i vejret.
Ifølge Børsen er prisen på uran steget med 200 % siden primo 2006, hvilket betyder, at et kilo af det eftertragtede metal i dag handles til 1.233 kr. pr. kg. Det svarer til en tidobling af priserne siden 2001, hvor de nåede deres hidtidige lavpunkt.

- Grunden til den stigende interesse skal blandt andet findes i de stadigt mere ustabile leverancer af olie og gas, prisstigningerne inden for energisek-toren og så ikke mindst CO2-debatten, som får en stigende politisk opmærk-somhed i disse år. Det har alt sammen fået investorerne til at vende blikket mod atomkraft og dermed uranen, siger Kirsti Ring Jensen analytiker i Jyske Bank til Børsen.

Det forventes, at der i fremtiden vil blive endnu større muligheder for at spekulere i uranpriserne, blandt andet fordi det fra næste uge vil være muligt at handle uran-futures på den amerikanske råvarebørs NYMEX.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078