23948sdkhjf

PM Energi leverer generatorløsning til JN Data

PM Energi A/S har netop installeret en stor generatorløsning hos JN Data i Silkeborg. Dermed er IT-driften hos Jyske Bank og Nykredit sikret, hvis uheldet er ude og strømmen svigter.
IT-branchen er afhængig af strøm. I særdeleshed når det gælder følsomme forretningsområder indenfor den finansielle sektor. På trods af, at vi i Danmark har en sikker og stabil strømforsyning, sker det at strømmen forsvinder, og det kan få fatale konsekvenser, hvis man ikke er sikret den rigtige back-up.

Derfor har PM Energi A/S i Brønderslev for nylig installeret et nødstrømsanlæg hos JN Data i Silkeborg. JN Data står for den overordnede it-drift hos Jyske Bank og Nykredit.

16 cylindret dieselmotor trækker læsset
- Hjertet i nødstrømsanlægget til JN Data er en 16 cylindret dieselmotor med turbolader fra Mitsubishi. Motoren trækker en generator, der sørger for strøm til anlægget. Nødstrømsydelsen er på 2 x 1709 kWe, og anlægget er fordelt på to 40 fods high cube containere, komplet med styring og udendørs køler, effekt og styretavle i hver container med DEIF AGC styring, 3 x 3200A "draw out" brydere for henholdvis net, generator og afgang, fortæller Anders Olesen, salgsingeniør hos PM Energi.

I hver container er der også indbygget en 4000 liter brændstoftank med dobbeltvæg.

Opbygger & tilpasser generatoranlæggene
PM Energi A/S har siden 1935 beskæftiget sig med opbygning af generator- og nødstrømsanlæg samt dieselmotorer, og administrerende direktør Carsten Madsen mener, at udvikling er nøgleordet.

- Vi har selvfølgelig en vis kompetence på området, men det ligger i kulturen hos PM Energi, at vi hele tiden prøver at forbedre os. Det vigtigste er, at vi opbygger og tilpasser generatoranlæggene nøjagtigt efter kundens ønsker og behov. Vi vil altid være en aktiv sparringspartner i detailprojekteringen og samarbejdet med JN Data har været en spændende proces. Vi har i fællesskab fundet frem til den optimale løsning.

Virksomheden fra Brønderslev leverer til mange forskellige brancher, og Carsten Madsen ser absolut muligheder i it-branchen, men fastholder, at man har et bredt fokus.

- Langt de fleste virksomheder har behov for nødstrømsanlæg. Både supermarkedet med køledisken fyldt med kød, produktionsvirksomheden, hvor maskinerne kører i døgndrift eller sygehusvæsenet, som naturligvis aldrig må mangle strøm. Men vi er da glade og stolte over, at kunne være med til at sikre to finansielle mastodonter gennem JN Data. Det må da give lidt kredit, slutter Carsten Madsen med et smil.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078