23948sdkhjf

Nu producerer Siemens vindmøller på samlebånd

Som et afgørende skridt i retningen mod en position i top 3 på det globale vindmøllemarked i 2012 indviede Siemens Wind Power fredag en helt ny montagelinje til samling af naceller til 2,3 MW vindmøllen.
Indvielsen er startskuddet til en reel industrialisering af vindmølleindustrien, der skal sikre en smidig og effektiv produktion af vindmøller samt ikke mindst øget produktionskapacitet.

- Det er ikke nok at have en solid ordreindgang, vi skal også producere effektivt og arbejde på den mest hensigtsmæssige og smarte måde over hele værdikæden, siger Andreas Nauen, CEO i Siemens Wind Power.

Halvering af gennemløbstid
Den nye montagelinje er bygget op efter principperne for lean produktion og har resulteret i en konkret og målbar effektivisering af montagen af naceller, primært gennem standardiserede arbejdsprocesser.

Siden 2007, hvor projektet startede, til i dag er gennemløbstiden reduceret fra 36 til 19 timer for slutmontagen af hver enkelt nacelle, ligesom antallet af arbejdsstationer er reduceret fra 18 til 8. Der kan således produceres flere naceller med det samme antal medarbejdere.

Standardiseringen af de enkelte arbejdsprocesser betyder blandt andet, at vareflowet - fra lager over formontage til slutmontagen på den nye montagelinje - er blevet mere transparent og understøtter leveringen af komponenterne til montagelinjen i rette tid og i rette mængde – just-in-time princippet. Foruden den produktionsmæssige optimering er medarbejdernes arbejdsmiljø og sikkerhed også væsentligt forbedret.

Industrialisering af vindmølleproduktion
- Siemens Wind Power er godt på vej mod 2012-målet. 2010 ser lovende ud i forhold til samme tid sidste år. Efter et udfordrende 2009 er virksomheden igen begyndt at ansætte medarbejdere flere steder i organisationen, siger Andreas Nauen.

- Åbningen af den nye montagelinje for naceller til 2,3 MW vindmøllen er et stort og vigtigt skridt for Siemens Wind Power. Vindmølleindustrien har, akkurat som bil- og flyindustrien i sin tid havde det, behov for løsninger til en lean og gentagelig masseproduktion, og Siemens Wind Power fører nu vindmølleindustrien ind i en egentlig industrialisering. Med et stærkt ordreindtag inden for de seneste måneder har vi den kritiske masse, der skal til for at kunne gennemføre udviklingen hen imod industrialiseringen af vindmølleindustrien, tilføjer han.

Medarbejderne i montagehallen har i høj grad være inddraget i beslutningsprocesserne omkring, hvordan den nye montagelinje kunne fungere optimalt, og det er på baggrund af disse input, at Siemens Wind Power i dag kan træde ind i industrialiseringen af vindemølleindustrien.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109