23948sdkhjf

Rekordoptag på Århus Maskinmesterskole

Århus Maskinmesterskole fordobler sit optag af studerende, ansætter syv nye undervisere og får mulighed for at oprette flere valgfag og styrke specialiseringen.
Århus Maskinmesterskole tager i disse dage imod et rekordstort antal nye studerende. 82 nye studerende med en erhvervsfaglig baggrund er begyndt på det adgangsgivende grundkursus. Sidste år startede 40.

I alt er 108 nye studerende fordelt på fire hold begyndt på maskinmesteruddannelsen i Århus. Normalen er 60. Hertil kommer 26 på det helt nye tilbud om at tage maskinmesteruddannelsen via E-learning

Gavn af stigende arbejdsløshed
Rektor Anders Hanberg Sørensen vurderer, at de dystre udsigter for beskæftigelsen i håndværksfagene har betydning for den næsten eksplosive interesse for maskinmesteruddannelsen:

- Mens der var nok at bestille og gode lønninger at tjene for blandt andet smede, elektrikere og maskinarbejdere, som hører til maskinmesteruddannelsens målgruppe, valgte mange af de unge og yngre at udskyde deres planer om videreuddannelse.

- Nu er flere blevet ledige eller har udsigt til at blive afskediget, og så er det en rigtig god investering i fremtiden at begynde på en videregående uddannelse, siger han.

Fysiske rammer er blevet udvidet
Umiddelbart kan det lyde som en voldsom udfordring for Århus Maskinmesterskole at skaffe undervisere, stole og it-udstyr til de dobbelt så mange nye studerende. Men skolen har renoveret og udvidet de fysiske rammer over de seneste år. Og der er netop ansat syv nye undervisere.

- Det praktiske og logistiske vedrørende de fysiske rammer var bare en udfordring, som skulle håndteres, og vi var så privilegerede at have mange jobansøgere med den rigtige blanding af praktiske og teoretiske kompetencer til de opslåede stillinger. Vores fokus ligger nu på de nye muligheder, som vi får forærende med et så stort antal studerende i spil. Nu er der grundlag for at oprette nye valgfag og for at styrke specialiseringen på en række områder, for eksempel automation, vedvarende energi, management og det maritime område, fordi vi også til de smalle emner får et tilstrækkeligt antal tilmeldinger, siger Anders Hanberg Sørensen.

Med flere end 600 studerende er Århus Maskinmesterskole landets største. Det betyder ifølge Anders Hanberg Sørensen, at det er en særdeles vigtig, ledelsesmæssig opgave at styrke studiemiljøet på skolen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094