23948sdkhjf

Året der gik – nåede vi bunden i efteråret?

Selv om krisen ikke blev afblæst, bød efteråret alligevel på en vis optimisme. Flere virksomheder meldte ud, at bunden nu var nået.
Helt slut var det dog ikke med konkurserne. I oktober måtte Midtfyns Jernstøberi ( Midtfyns Jernstøberi lukker ) og Ole Jensens Maskinfabrik ( Midtjysk maskinfabrik konkurs ) opgive, og her i december blev også maskinfabrikken Nama begæret konkurs ( Nama er gået konkurs ).

Det var også lidt af et chok for mange, da Skjern-virksomheden AL Stål blev begæret konkurs i oktober ( AL Stål er konkurs ). En del ballade fulgte i kølvandet på konkursen, men i sidste ende blev aktiviteterne overtaget af DS Stål, som valgte at flytte produktion og maskiner til Hobro ( DS Stål overtager AL Stål ).

Mange maskinfabrikker havde det svært, men andre formåede at holde fanen højt. En, to, tre gange kunne EC Maskinfabrik inden for få uger melde om millionordrer. Først hentede man en ordre til den amerikanske vindmølleindustri ( EC Maskinfabrik henter millionordre ), dernæst til den amerikanske wire-industri ( Ny millionordre til EC Maskinfabrik ) og sidst men ikke mindst en ordre til en kinesisk glasfiberproducent ( Endnu en millionordre til EC Maskinfabrik ).

Også andre steder i industrien var der lyspunkter. For eksempel kunne Ribe Maskinfabrik melde om stigende produktion og behov for flere medarbejdere ( Nu går det atter fremad for Ribe Maskinfabrik ).

Flere af de andre store spillere kunne også melde om lys for enden af tunnelen. Sauer Danfoss havde haft et sandt rædselsår, men i tredje kvartal mærkede hydraulikproducenten svage tegn på fremgang ( Bunden nået hos Sauer Danfoss ), og også hos Sunds-virksomheden Unimerco mærkede man spirende optimisme hos kunderne ( Det lysner hos Unimerco ).

Optimismen var også intakt hos Brdr. Jensens Maskinfabriks tidligere produktionschef Flemming Kjær. Han overtog i oktober den konkursramte virksomhed ( Brdr. Jensens Maskinfabrik genopstår med ny ejer ).

Nyt var der også fra Siemens, der efter flere års udviklingsarbejde endelig kunne installere en prototype af koncernens gearløse vindmølle ( Siemens installerer prototype af gearløs mølle ).

For flere virksomheder i stålindustrien var tiderne dog stadig anstrengende. Lemvigh-Müller lancerede en omfattende omstrukturering, der kostede 200 medarbejdere jobbet ( Lemvigh-Müller afskediger 200 ).

Hos konkurrenten Sanistål fortsatte de røde tal på bundlinjen efter tredje kvartal, men Aalborg-koncernen kunne nu melde, at alt er under kontrol, og at de forventer overskud i 2010 ( Underskuddet skrumper hos Sanistål ).

2009 blev året, hvor der gik inflation i at bruge ordet ”finanskrise”, men heldigvis var der også mange positive historier at fortælle. Metal Supply ønsker glædelig jul og godt nytår og er tilbage med flere historier fra metalbranchen fra mandag den 4. januar.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081