23948sdkhjf

Bunden nået hos Sauer Danfoss

Tredje kvartal blev hårdt for Sauer Danfoss, og man endte med stort underskud. Nu er der dog tegn på, at det atter går fremad.
Omsætningen for kvartalet faldt med 48 % til 253,1 mio. dollars (1,267 mia. kr.), sammenlignet med tredje kvartal 2008. Værst gik det i Europa, hvor omsætningen faldt med 52 %, mens man i Nord- og Sydamerika havde en tilbagegang på 48 % og 23 % i Asien og Stillehavsregionen. Omsætningen faldt 53 % i Work Function-divisionen, 47 % i Controls-divisionen og 43 % i Propel-divisionen.

På bundlinjen betød det et nettotab på 70,8 mio. dollars (351,6 mio. kr.) i tredje kvartal 2009, sammenlignet med en nettofortjeneste på 10,9 mio. dollars (54,1 mio. kr.) i tredje kvartal 2008. Resultaterne for tredje kvartal 2009 indeholder omkostninger på 13,2 mio. dollars (65,6 mio. kr.) i forbindelse med omstruktureringer og fratrædelser. Herudover blev resultaterne negativt påvirket af omkostninger på 28,5 mio. dollars (141,5 mio. kr.) til hensættelse til nedskrivning af udskudte skatteaktiver.

- Nedgangen i omsætningen for tredje kvartal, som sæsonmæssigt er det kvartal, hvor vores omsætning er lavest, svarer til vores forventninger. Hvert eneste af vores markeder og regioner var påvirket, men vi mener, at vi har nået bunden og kan se en lille fremgang i efterspørgslen fra vores kunder. Faldet i omsætningen, nedskrivningen af udskudte skatteaktiver, og aggressive omkostningsreducerende aktiviteter har alle en negativ indvirkning på virksomhedens indtjening. De omkostningsreducerede aktiviteter har gjort, at virksomheden i dette kvartal har kunnet sænke sine faste produktions- og administrationsomkostninger med 46,8 mio. dollars, eller 29 %, sammenlignet med samme kvartal sidste år. Disse omkostninger vil fortsætte med at falde i takt med, at den fulde effekt af vores seneste aktiviteter afspejles i vores resultater. Aktiviteterne omfatter lukningen af vores fabrik i Lawrence, Kansas, USA, lukningen af kontoret i Chicago, Illinois, USA, samt salget af vores tabsgivende styreenhedsforretning i Kolding, Danmark, siger Sven Ruder, president og CEO for Sauer Danfoss.

Virksomheden modtog nye ordrer til en værdi af 305,4 mio. dollars (1,517 mia. kr.) i tredje kvartal 2009, hvilket er et fald på 23 % i forhold til tredje kvartal 2008. Den samlede ordrebeholdning var den 30. september 2009 på 470,4 mio. dollars (2,336 mia. kr.), hvilket er 49 % lavere end samme tidspunkt sidste år. Sven Ruder tilføjer:

- Faldet i mængden af nye ordrer og i ordrebeholdningen er mindre udtalt end i sidste kvartal, men afspejler stadig nedgangen på markedet.

- Vi ser en række opmuntrende tegn, som giver os optimisme om, at vores markeder har nået bunden, og vi er forberedte på en forventet beskeden vækst i vores branche i forhold til dette kvartals lavpunkt. Vores forventninger til omsætningen for hele året har stabiliseret sig over de sidste tre til fire måneder. Rapporter indikerer, at vores kunder og deres forhandlere er tæt på at have afsluttet deres lagerreducerende aktiviteter. De generelle økonomiske meldinger fra vores markeder og regioner ser ud til at afspejle et kommende beskedent opsving. Vi mindsker dog ikke vores indsats med hensyn til fortsat at reducere omkostninger og likviditetsbehov, og fortsætter vores tiltag i forbindelse med tilbageværende uprofitable produktlinjer. Alle i Sauer-Danfoss er blevet påvirket af nedgangen, men har taget udfordringen op med at tilpasse virksomhedens størrelse og arbejder hårdt for at forbedre virksomhedens likvide status, slutter Svend Ruder.

Kilde: Sauer-Danfoss - http://www.sauer-danfoss.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078