23948sdkhjf

Stort vindmølleprojekt til Grontmij | Carl Bro

Grontmij | Carl Bro skal være bygherrerådgiver på stort vindmølleprojekt i El Zayt-bugten i Ægypten.
I de kommende syv år skal Grontmij | Carl Bro være bygherrerådgiver på et nyt stort 200 MW mølleprojekt i El Zayt i Ægypten. Projektet, der er det første storskala vindemølleprojekt i området, finansieres af den ægyptiske stat, EU og den tyske udviklingsbank KfW.

Effektiv projektorganisation
Grontmij | Carl Bro er bygherrerådgiver og samarbejder med en lokal rådgiver samt danske underrådgivere på opgaven, som omfatter projektdesign, udbud og kontrahering, tilsyn under etablering, idriftsættelse og tilsyn under garantiperioden. Endvidere skal Grontmij | Carl Bro levere CDM-dokumentation og sørge for implementering af afværgeforanstaltninger i forhold til de mange trækfugle, som to gange årligt passerer området i stort antal og relativ lav højde.

Mølleområdet ligger 130 km nord for feriebyen Hurghada og er i dag kun en forblæst ørken med Rødehavs-landevejen som nærmeste nabo fortæller projektleder Jan Svensson. Han har besøgt området flere gange og udover etablering af selve mølleparken bliver det også nødvendigt at nyetablere den nødvendige infrastruktur, herunder højspændingsforbindelse, transformatorstation og faciliteter til driftspersonalet.

- Ægypten-projektet er spændende, fordi det er stort, og fordi der er planlagt flere efterfølgende store vindmølleprojekter i Rødehavsområdet. Grontmij | Carl Bro har udført projekter i Ægypten i mange år, og opgaven er med til at dokumentere vores store ekspertise inden for vindområdet. Der er ingen tvivl om, at vi med dette store projekt slår vores rolle som rådgiver fast, når det gælder vindmølleprojekter i hele verden, fortæller divisionsdirektør Arne Buhl Petersen.

Store vindressourcer
Ægypten har store vindressourcer i området syd for Suez langs Rødehavs kysten. Allerede i starten af 1980'erne blev der estimeret et potentiale på over 20.000 MW vindkraft i ørkenområdet langs Rødehavet. Grontmij | Carl Bro har haft flere forprojekter til vindmølleprojekter i Ægypten og senest for en privat vindmølleprojektudvikler gennemført et omfattende studie af trækfugle i El Zayt området ved hjælp af en egen udviklet radarbaseret teknik.

Kilde: Grontmij | Carl Bro

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172