23948sdkhjf

Temponik sælges til Idé-Pro Skive

Efter grundige overvejelser har Jan Brinch-Møller valgt at afhænde sine aktiver i A/S Temponik på Rævevej i Skive til Idé-Pro Skive A/S.
Dette skal ses som en sikring af den fremtidige drift, da den 59-årige - nu tidligere direktør - ser det som rettidig omhu at sikre virksomhedens fremtidige virke igennem dette salg. Derfor er alle aktiver samt medarbejdere pr 18. september overdraget til et nyt selskab under Idé-Pro Skive A/S.

Idé-Pro Skive A/S har gennem 15 år lavet prototyper indenfor plast og aluminium til mange af de samme kunder som Temponik har betjent, og der forventes derfor at kunne realiseres en ikke ubetydelig synergieffekt gennem det nye ejerskab. Det nye Temponik Skive A/S ejes således 100 % af Idé-Pro Skive A/S og vil blive drevet videre som et datterselskab hertil.

- Vi ser en stor fremtid i den synergi, som hver af de to virksomheder kan bidrage med, både internt og eksternt. Internt fordi vi kan rationalisere og supplere nogle funktioner og kvalifikationer. Eksternt fordi vi overfor nuværende og nye kunder kan tilbyde en mere komplet pakke inden for fremstilling af prototyper og mindre serier, siger ejerne Tommy og Morten Nors fra Idé-Pro Skive A/S.

A/S Temponik blev grundlagt i 1988 som datterselskab til trykstøberiet Metallic A/S, da adskillige kunder søgte efter muligheden for at teste prototyper af deres nydesignede emner, inden det endelige trykstøbeværktøj blev konstrueret og sat i ordre. Trykstøberiet fandt det meget attraktivt at kunne tilbyde sine kunder et hurtigt og økonomisk alternativ til de traditionelle trykstøbte emner og indgik en aftale med et amerikansk selskab. En produktionsproces, som fik navnet TempoCast, blev hentet ind, og snart efter begyndte man at producere funktionelle prototyper med meget korte leveringstider og til attraktive priser.

I begyndelsen koncentrerede man produktionen på støbning af emner i aluminium og zink, men da det altid har været Temponiks mål at være på forkant med udviklingen, blev der løbende kørt udviklingsforsøg, og efter kort tid introducerede man de første magnesiumstøbninger. I 1999 overtog Jan Brinch-Møller virksomheden, og i dag er Temponik én af de få prototypeproducenter, der har over 17 års erfaring i at støbe emner af meget høj kompleksitet i aluminium, magnesium og zink.

- Det har været meget vigtigt for mig, at bibeholde arbejdspladserne i Skive, og derfor er jeg utrolig glad for, at lokale Idé-Pro Skive A/S meldte sin interesse for at overtage alle aktiviteterne, og dermed være med til at drive virksomheden videre på Rævevej under navnet Temponik Skive A/S, siger tidligere ejer Jan Brinch-Møller.

Kilde: Ide-Pro - http://www.ide-pro.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.085