23948sdkhjf

Idé-Pro har store letmetal-ambitioner

Nyt produktionsudstyr til letmetal er i øjeblikket i gang med de første ordrer hos Idé-Pro. For der bliver sat turbo på en investeringsstrategi. De nye maskiner er en bærende del af Skive-virksomhedens ambition og håb om, at letmetal på sigt skal vokse og blive lige så stor som plast-forretningen.

Letmetal er ikke nyt i produktionslokalerne. Aluminiumstøbning har i mange af Idé-Pros leveår været en del af aktiviteten, men mest i prototype-udvikling.

- Vi har i forvejen mindre maskiner, som giver et grundlag. Men vi kan se, at der er efterspørgsel på større emner, og derfor er det et naturligt skridt, siger Mogens Albæk, der er key account manager på letmetal-området hos Idé-Pro.

Naturligt skridt

Derfor bliver der nu taget store skridt i retning af større serier, større emner og ikke mindst andre letmetaller som zink og på sigt messing.

I øjeblikket er cirka 10 procent af de nye projekter på værktøjssiden til metalkunderne, og den andel skal altså ændres på sigt. Idé-Pro producerer både værktøjer, støbning og efterbehandling.

-  Vi har et one-stop-shop-koncept. Kunden kommer til os, og vi hjælper med at gøre tegningerne færdige, producere støbeformene, og vi har støberiet og bearbejdningscentrene. De kan få alt fra at få indspark på 3D-tegninger og et færdigt produkt, siger Mogens Albæk.

Han uddyber, at det før er sket, at kunder har fået leveret de første støbte emner en uges tid efter, at Idé-Pro har fået en tegningsfil tilsendt.

Fakta om Idé-Pro-investeringen

Investeringen tæller to trykstøbemaskiner; en Italpresse TF 1350, der kan støbe emner på op til 21,8 kg, og en 125T zink varmekammer maskine, der kan støbe emner på 3,4kg.

En Makino A61nx-bearbejdsmaskine og et nyt slyngrenseanlæg, RHBE11/16-L.

For at kunne producere døgnet rundt er der også indkøbt et bredt udvalg af robotter, som hjælper med automatiseringen.

Varmkammer giver nye muligheder

Trykstøbemaskinerne i Skive har indtil nu været koldkammermaskiner. Men den ene af de to nye trykstøbemaskiner er med varmkammer, hvor cyklustiden er kortere og derfor bedre til serieproduktion.

- Det giver mulighed for at få priserne ned på småserier, fordi man kan støbe i stedet for bearbejde emnerne frem, siger Mogens Albæk.

Kunderne er alt fra store koncerner inden for bilindustrien til mindre kunder, der har brug for få emner om året.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.063