23948sdkhjf

Danmark største trykstøbemaskine: Idé-Pro investerer i massiv letmetals-udvidelse

Idé-Pro udvider kapaciteten i letmetal-afdelingen med nye trykstøbe- og bearbejdningsmaskiner. Det sker for at komme en stigende efterspørgsel på støbning og bearbejdning af tekniske emner i letmetal i møde.

Kronjuvelen blandt investeringerne er Danmarks største trykstøbemaskine, der er en zink-varmekammer maskine, men investeringerne er også i en bearbejdningsmaskine og et slyngrenseanlæg, skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

- Denne væsentlige investering i vores letmetal afdeling viser, at vi er en stor spiller på det europæiske marked, og at vi kan levere et bredt udvalg af tekniske emner på rekordtid. Og så har jeg altid set det som vigtigt. at vi producerer tekniske emner i Danmark, tæt på kunderne, siger administrerende direktør og grundlægger Morten Nors, Idé-Pro Skive A/S

Investeringer sker på fabrikken i Skive.

Fra 3D-fil til emne på kort tid

Trykstøbemaskinen er en Italpresse TF 1350, der kan støbe emner på op til 21,8 kg. Her forventer man at sætte nogle meget spændende projekter med både fra nuværende og kommende kunder i gang.

Blandt investeringer er også en 125T zink varmekammer maskine, der kan støbe emner på 3,4kg.

Og fordi Idé-Prod har sin egen værktøjsfabrik på samme matrikel, vil man kunne gå fra 3D-fil til værktøjsfremstilling og færdigstøbte zinkemner på få dage.

Installeres de næste par måneder

Til efterbearbejdning har Ide-Pro investeret i en Makino A61nx, som er en af de hurtigste og mest præcise bearbejdningsmaskiner, der findes på markedet. Derudover flytter der også et nyt slyngrenseanlæg, RHBE11/16-L, ind.

For at kunne producere døgnet rundt er der også indkøbt et bredt udvalg af robotter, som hjælper med automatiseringen.

Alle maskiner bliver installeret i Skive indenfor de næste par måneder.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109