23948sdkhjf

Det sker: Erhvervscentret sætter turbo på nye netværk

I et tæt samarbejde med KompetenceGruppen ved UddannelsesCenter Ringkøbing-Skjern har Erhvervscentret i Lem udviklet et interessant tilbud til mellemledere i private og offentlige virksomheder
Erhvervscentret i Lem er klar med et splinternyt og helt gratis tilbud til mellemledere i private og offentlige virksomheder om deltagelse i et erfaringsudvekslingsnetværk. Tilbuddet er i første omgang sendt ud til de mellemledere, som har gennemgået Den Grundlæggende Lederuddannelse eller Projektlederuddannelsen, men alle mellemledere er velkomne til at deltage.

- Mellemledernes arbejdsområde er lige midt i mellem ledelsen og medarbejderne, og de har som oftest nok at se til i en travl arbejdsdag. Derfor har en mellemleder sjældent ressourcerne til at være tovholder på et netværk over længere tid. Interessen er der helt klart, men efter det første møde eller to i netværket, så er det som regel slut.

- Det er baggrunden for, at vi tilbyder at etablere og sætte turbo på netværket. Det sker ved, at vi leverer tovholderen og sørger for alt det praktiske i forbindelse med møderne, herunder de fysiske rammer, dagsorden og mødeledelse. Mellemlederne behøver groft kun at rive fire timer ud af kalenderen og møde op med ideer og erfaringer fra deres hverdag, siger projektkonsulent Søren Holm, Erhvervscentret.

Tæt samspil med KompetenceGruppen
Initiativet fra Erhvervscenteret sker i et tæt samspil med KompetenceGruppen ved UddannelsesCenter Ringkøbing-Skjern, som oplever en stor søgning til sine kurser for mellemledere. Alene her i august starter således 45 mellemledere fordelt på tre hold med henholdsvis projektledelse, grundlæggende ledelse og økonomiledelse.

Her vil deltagerne også modtage Erhvervscentrets tilbud om hjælp til at etablere og vedligeholde et velfungerende netværk.

- Det er ikke forkert at sige, at KompetenceGruppen leverer mellemlederne, mens Erhvervscentret leverer rammer og input til netværket, siger virksomhedskonsulent Bjarne Wølch Rasmussen, KompetenceGruppen. Her har man allerede foredragsholdere og emner klar til de tre første møder i det kommende netværk, som holdes eftermiddagene onsdag 16. september, tirsdag 27. oktober og tirsdag 24. november.

- Emnerne er effektiv kommunikation og videndeling, trivsel og sygefravær samt konflikthåndtering og den svære samtale. Det er tre emner, som vi erfaringsmæssigt oplever stor interesse for. Det er nemlig lige præcis de områder, som vi aldrig bliver gode nok til. Eksempelvis er reduceret sygefravær noget af det, der virkelig kan ses på bundlinjen, siger Bjarne Wølch Rasmussen.

Han og Søren Holm er åbne for den mulighed, at deltagerne i netværket på sigt kan dele sig og følge forskellige spor. En gruppe vil måske dyrke de ledelsesfaglige, en anden det mere produktionsrelaterede – og deltagere fra den offentlige sektor har måske nogle specielle udfordringer, som de gerne vil have taget op. Derfor er det nye koncept for netværk skruet sammen, så det også tager højde for det.

- Set ud fra en ren erhvervsmæssig vinkel er jeg overbevist om, at gensidig inspiration og erfaringsudveksling mellem mellemledere i vores område kan blive til stor gavn for deres virksomheder og styrke virksomhedernes konkurrenceevne, siger Søren Holm.

Kilde: Uddannelsescenter Ringkøbing-Skjern - http://www.uc-rksk.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078