23948sdkhjf

Uddannelse: Få bedre og mere tilfredse medarbejdere

Erhvervscentret i Lem og UddannelsesCenter Ringkøbing-Skjerns kompetencegruppe har sammen udviklet en metode til at opnå målet. Til efteråret går de i gang med projektet
De bedste og de mest tilfredse medarbejdere. Det er målet med et nyt uddannelsestilbud, som UddannelsesCenter Ringkøbing-Skjern og Erhvervscentret i Lem har udviklet sammen og udbyder til efteråret.

Baggrunden er en undersøgelse, som Erhvervscentret foretog i 2008 hos 65 af områdets virksomheder. Undersøgelsen afdækkede, at der især er et stort ønske om hjælp til fastholdelse og rekruttering af medarbejdere. Projektet har titlen ”HR – udvikling af de menneskelige ressourcer i virksomheden”.

- Tilbuddet er primært rettet til virksomheder, som ikke har en egentlig HR-afdeling, men hvor human resource-opgaverne varetages af nøglepersoner, som også har andre arbejdsfunktioner. Formålet er at give disse nøglepersoner et fagligt løft på personaleområdet, så de med nye metoder bliver bedre klædt på til at klare de personalemæssige udfordringer, siger projektkonsulent Søren Holm, Erhvervscentret.

Forløbet består af en uddannelsesdel og en virksomhedsdel. Uddannelsesdelen indeholder fem moduler på to dage hver. Modulerne er udviklet af konsulent Bjarne Wølch Rasmussen, KompetenceGruppen, der er en selvstændig enhed under UddannelsesCenter Ringkøbing-Skjern. Det første modul afvikles i begyndelsen af oktober og det sidste i slutningen af februar 2010.

- Det første modul er en grundlæggende introduktion til området human resource. Temaerne for de følgende moduler er gennemførelse af personalesamtaler, kompetenceudvikling og uddannelsesplanlægning, rekruttering af personale, og det sidste modul handler om personalejura og personaleadministration, siger Bjarne Wølch Rasmussen.

Pilotprojekter i virksomhederne
Mens KompetenceGruppen således tager sig af uddannelsesdelen, bidrager Erhvervscentret med en virksomhedsdel. Den skal sikre, at uddannelsen også i praksis bliver anvendt i de virksomheder, som investerer i HR-uddannelsen af deres nøglepersoner. Denne virksomhedsdel står Søren Holm fra Erhvervscentret for.

- Virksomhedsdelen skal bygge bro mellem de værktøjer og metoder, som folk lærer på de enkelte kursusmoduler, og den praksis, som allerede findes i virksomheden. Erhvervscentrets opgave bliver med vejledning, rådgivning og sparring at bidrage til, at der på HR-området sker en konkret udvikling i den enkelte virksomhed. Blandt andet skal virksomhedsdelen munde ud i konkrete pilotprojekter i de enkelte virksomheder, siger Søren Holm.

Virksomhederne vælger selv emnet for pilotprojekter ud fra, hvad man føler størst behov for. Pilotprojektet kan fx være en nedskrevet personalepolitik, en personalehåndbog, en procedure for modtagelse og introduktion af nye medarbejdere, en plan for uddannelse mv. Det er helt op til den enkelte virksomhed.

- Erhvervscentrets virksomhedsdel afsluttes sidst i maj 2010, hvorefter vi samler og deler erfaringerne fra de forskellige virksomheder på et seminar i juni 2010. Samtidig håber vi at få etableret nogle HR-klynger, hvor virksomhederne kan dele deres viden og erfaringer på personaleområdet med hinanden. Et sådan klyngesamarbejde vil erfaringsmæssigt også føre til erfaringsudveksling på andre områder, fx indenfor produktion og salg, siger Søren Holm.

Kilde: UddannelsesCenter Ringkøbing-Skjern - http://www.uc-rksk.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094