23948sdkhjf

HI 2009: Specialister klar til at løse industriens udfordringer

Ta’ dine problemer med på HI-messen i september. Vi løser dem, fastslår vidensinstitutioner, der går nye veje i rådgivningsarbejdet.
Industrien har adgang til et tæt og vidt forgrenet net af rådgivere. Alligevel er der mange gode projekter, der bliver i skuffen og problemer, der løses uhensigtsmæssigt, fordi eksperterne ikke altid er lige ved hånden.

Den situation er uholdbar, især i en tid, hvor hver eneste succes tæller i det positive regnskab.

Derfor går en række vidensinstitutioner nu nye veje og tilbyder industriens folk konkret og praktisk rådgivning i forbindelse med HI-messen. Udstillingen i Herning besøges primært af fagfolk, der normalt kommer for at se på maskiner og nyt udstyr.

- Ta’ dit problem med på udstillingen. Gerne i form af en tegning, en skitse på bagsiden af en serviet eller rent fysisk. Vi har en række specialister, der kan rådgive om stort set alle former for produktionsteknologi, siger direktør Leif Guldborg Høyerby. Han er daglig leder af AluCluster, der er et videncenter med fokus på aluminium og relaterede materialer.

AluCluster står i spidsen for et konsortium af rådgivere bestående af en række specialister. På HI-udstillingen deltager specialister fra Aalborg Universitet i Esbjerg, Teknologisk Institut, EUC Syd, og Force Technology. Konsortiet indgår i gruppen af samarbejdsrelationer, som udgør Forsknings- og Innovationsstyrelsens Innovative Netværk.

Det team, som bemander standen i Hal M under HI-udstillingen, kan rådgive om alt lige fra valg af materialer, sammenføjninger, korrosion, svejsning, overfladebehandling, styrkeberegninger, valg af fremstillingsmetoder og holdbarhedsanalyser til markedsanalyser og markedsføring.

Fælles for alle parter i virksomhedskonsortiet er, at de er vant til at løse opgaver for industrien. Lige fra den lille smedevirksomhed til den globale koncern. Under udstillingen vil virksomhederne få følgeskab af specialister inden for industriel design og patentrådgivning.

http://www.alucluster.com vil virksomhederne fra slutningen af august kunne følge med i hvilke specialister der er til stede på standen på hvilke dage. HI-udstillingen finder sted i Messecenter Herning fra den 1. til den 4. september.

Kilde: Alucluster - http://www.alucluster.com

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141