23948sdkhjf

Produktnyhed: Effektiv software til beregning af lejer, aksler, li-nearsystemer og transmissioner

Maskinkonstruktøren skal typisk rubbe neglene som følge af en stadigt kortere ud-viklingsproces og produktlevetid. Men hjælpen er nær: Et af Schaeffler Groups ker-neområder er netop rådgivning i konstruktion og beregning af rulningslejer.
I mere end 30 år har man anvendt beregningsprogrammer hos Schaeffler Group – og med stor succes. Schaefflers populære computerbaserede beregningssoftware hedder BEARINX og blev lanceret i 1994. Siden da er der sket en løbende videre-udvikling af programmet med nye features samt brugervenlig brugerflade og grafik til den nyeste 2009 version 7.0.

Traditionelle beregningsværktøjer
De beregningsværktøjer, der ellers findes på markedet, er ofte baseret på ret simple beregningsmetoder, der eksempelvis ikke tager højde for akseludbøjninger i ma-skinkonstruktionen. Også den indre trykfordeling i lejet, som er afgørende for lejets udmattelseslevetid, bestemmes ofte ud fra simplificerede modeller.

Schaefflers BEARINX beregningssoftware
Med BEARINX har Schaeffler udviklet et af de bedste programmer til beregning af rulningslejer mm. Programmet giver mulighed for at foretage en nøjagtig beregning af rulningslejer – fra enkelte lejer til komplekse gear. Den Java-baserede brugerflade gør det enkelt at angive lejedata. Alle beregninger vises overskueligt i en bereg-ningsmodel, hvor den grafiske visning af konstruktionen giver overblik og forenkler kontrollen af data. Ved store og komplekse gear indgår fladetrykket mellem hvert enkelt rulningselement i beregningerne.

BEARINX tager blandt andet højde for:
  • Lejets fjederkonstant
  • Akslens elasticitet
  • Driftssløret eller lejets forspænding
  • Profil på ruller og løbebane samt løbebanens oskulation
  • Belastningsrelaterede ændringer af trykvinklen i kuglelejer
  • Det reelle fladetryk under hensyntagen til rulningslegemernes hældning og profil
  • Påvirkning fra smøreforhold, forurening og det reelle fladetryk i forhold til udmattel-seslevetiden.

BEARINX-online
Som en attraktiv kundeløsning tilbyder Schaeffler Group BEARINX-online softwaren til beregning af hhv. lejer, aksler og spindellejer. Opkobling til BEARINX-online sker fra kundens IP-adresse – på licensbasis - over internettet. Med BEARINX-online får man adgang til de forskellige rulningslejers data og geometrier via en integreret INA-FAG database. BEARINX-online er fuldt kompatibel med Schaefflers egen BEARINX-software - der indeholder den samlede programpakke. Det forenkler kommunikationen med Schaeffler Danmarks ingeniører, og man undgår dobbeltar-bejde.

BEARINX-VIP
Kunder, der arbejder med transmissioner og gear, har mulighed for adgang til BEARINX-VIP softwaren til gearberegning. Også denne kundeløsning tilbydes på licensbasis over internettet.

En BEARINX-online og BEARINX-VIP softwarelicens inkluderer naturligvis et kursus i anvendelse af programmet. Kunden bestemmer selv, om undervisningen skal fore-gå på Schaefflers kursusvirksomhed i Tyskland eller ude hos kunden selv.

BEARINX-online Linear EasySolution
I begyndelsen af juni 2009 lanceres Schaefflers nye beregningssoftware: BEARINX-online Linear EasySolution. Denne softwareløsning stilles gratis til rådighed for kun-den med adgang til linearberegningsprogrammet via hjemmesiden www.schaeffler.dk . Det bliver i første omgang muligt at beregne profilskinneføringer af typen RUE, KUE, KUVE, KUSE, KUEM og KUME-C.

Kilde: Schaeffler - http://www.schaeffler.com

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078