23948sdkhjf

Semco Maritime opnåede pænt resultat i presset marked

Omsætningsvækst på 22 % og vigende indtjening præger 2008-regnskabet. Opblødning i olie- og gasmarkedet samt større opkøb skal realisere vækstmål.
Semco Maritime A/S med hovedkontor i Esbjerg opnåede i 2008 en vækst i omsætningen på 22 % fra 1,282 mia. kr. til 1,569 mia. kr. I et presset olie- og gasmarked havde indtjeningen svært ved at følge med, idet resultatet før skat blev reduceret fra 61,3 til 45,1 mio. kr.

- Vi har realiseret en pæn vækst i omsætningen og har forrentet vores egenkapital på et fornuftigt niveau. Men generelt er markedet præget af det fald i prisen på råolie, vi har oplevet siden sommeren 2008. Hvad angår kraftværksanlæg og andre infrastrukturprojekter oplever vi, at der som følge af den internationale finanskrise er mangel på risikovillig kapital til at gennemføre større investeringer, siger viceadministrerende direktør Erik Gaj Nielsen.

Afmatningen inden for olie- og gassektoren har været mærkbar på især det norske marked, hvor mængden af forespørgsler i løbet af regnskabsåret faldt betydeligt. Desuden var markedet ramt af følgerne af StatoilHydro-fusionen, idet de udbudte projektstørrelser i en periode har afskåret mellemstore udenlandske spillere som Semco Maritime fra at få del i oliegigantens opgaver.

Vækstmål inden for rækkevidde
Med en omsætning i underkanten af 1,6 mia. kr. nåede Semco Maritime knapt den budgetterede omsætning i 2008. Det skyldes dels, at et stort kraftværksprojekt i El Salvador på grund af udefrakommende forhold er omkring et år forsinket og dels, at opkøbet af det norske ingeniørselskab AGR Project Partner AS, med virkning fra 30. november 2008, først faldt på plads sent på året.

Semco Maritimes strategiplan, Log-on 2008-2010, opererer med en omsætning på 2,8 mia. kr. ved udgangen af 2010. Selv om 2008 ikke helt gav den forventede vækst i omsætningen, anser Erik Gaj Nielsen det fortsat for realistisk at nå vækstmålene.

- En af forudsætningerne er, at der i løbet af 2009 kommer gang i hjulene igen inden for de områder, vi opererer. Vi ser nu tegn på, at markedsudsigterne lysner, siger Erik Gaj Nielsen.

Opkøb skal bidrage til væksten
En anden forudsætning for at nå målet er, at det lykkes at gennemføre et eller to større opkøb i strategiperioden.

- Vi skal i de kommende år gøre os endnu stærkere på kerneaktiviteterne inden for olie og gas, og desuden skal vi gennemføre en geografisk ekspansion til områder, hvor vi kan bruge vore kompetencer. Det vil i realiteten sige områder, hvor der produceres olie, eksempelvis Sydamerika, siger administrerende direktør Steen Brødbæk, der tiltrådte i Semco Maritime A/S 1. maj .

Kilde: Semco Maritime - http://www.semco.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11