23948sdkhjf

Produktnyhed: 63 års UV-eksponering på 1 år

Strenometers leverandør Atlas Material Testing Technology har netop lanceret en helt ny teknologi til ultra-accelererede eksponeringstest. Teknologien anvendes i et nyt udendørs testanlæg, der på blot et år kan præstere en eksponering der svarer til ca. 63 års UV-stråling i det sydlige Florida.
Ud fra et koncept meget lig Atlas' accelererede EMMA-teknologi, følger det ultra-accelererede anlæg solen, mens det koncentrerer det reflekterede sollys på prøveemnerne i målområdet. Dog har det nye patenterede spejlsystem, der anvendes i koncentratoren, en meget høj refleksion i UV-området, mens det dæmper refleksionen i det synlige bølgelængdeområde samt IR-delen af solspektret.

Med denne teknologi kan prøveemnerne således udsættes for meget høje koncentrationer af UV-energi, uden at de bliver for varme. Netop varmen er ofte et problem ved konstruktionen af højirradians solkoncentratorer eller laboratorie-solsimulatorer til holdbarhedstest; dette skyldes, at en ultra-høj bestrålingsstyrke i sådanne anlæg typisk vil betyde, at prøve¬emnerne overophedes. En sådan overophedning vil forårsage andre ændringer i materialerne sammenlignet med de ændringer, der vil opstå ved normal slutbrug i naturlige omgivelser.

Med den nye teknologi har Atlas formået på én og samme tid at opfylde tre meget væsentlige krav i forbindelse med ultra-accelererede eksponeringstest:
  1. Det er muligt at teste mange forskellige materialer i samme instrument.
  2. Testemnerne bestråles med UV-lys med stor lighed med sollysets naturlige UV-spektrum.
  3. Prøveemnerne bevarer en acceptabel eksponeringstemperatur.

Ved at bruge flere fokuseringsspejle bliver det muligt at variere koncentrationen af UV-energi på et målområde på ca. 10x10 cm. Der er mulighed for kundetilpasset montering og køling afhængigt af de specifikke krav til det eksponerede materiale. Optisk har spejlsystemet en direkte normal 100/1 koncentrationsfaktor.

Materialer/produkter der er velegnede til denne nye test er:
  • Materialer, der skal have en lang brugslevetid.
  • Transparente materialer og glas.
  • Små solceller eller materialer, der bruges i disse celler.
  • Belægninger påført metalplader.
  • Materialer, der er velegnede til EMMA eller EMMAQUA eksponeringstest.

Kilde: Strenometer - http://www.strenometer.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078