23948sdkhjf

Aalborg Industries i nyt joint venture

Som et led i selskabets miljøstrategi udvides forretningsgrundlaget hos Aalborg Industries til også at omfatte behandling af vand i ballasttanke.
Aalborg Industries og Aquaworx underskrev den 30. april 2009 en aftale om etablering af et nyt joint venture selskab til udvikling og global markedsføring af systemer til rensning af ballastvand. Aquaworx er ejet af det tyske børsnoterede selskab PlasmaSelect, og virksomheden har en velfungerende og patenteret teknologi, som hidtil har været anvendt til vandrensning inden for landbaserede anlæg. Med Aalborg Industries som partner vil vandbehandlingssystemer fra Aquaworx blive videreudviklet til maritim anvendelse samt markedsført og produceret konkurrencedygtigt i et tæt samarbejde med hele Aalborg Industries-koncernen.

Det er aftalt, at Aalborg Industries som hovedaktionær skal eje 60 % af det nye selskab, og Aquaworx de resterende 40 %. Den nuværende produktteknologi inkl. IMO-godkendelse og patentrettigheder overflyttes til det nyoprettede selskab som et fælles ejerskab. Selskabet er under oprettelse i Singapore, og aktiekapitalen vil udgøre ca. 10 mio. euro svarende til 75 mio. kr.

Rensning af ballastvand er et krav i fremtiden for at undgå den biologiske ubalance, som skabes ved, at 12 milliarder tons havvand flyttes rundt på verdenshavene af oceangående skibe. Som blind passager i ballast-vandet fra fremmede havdybder medtages dyrearter og mikroorganismer, som kan skabe uforudsigelige problemer for vandmiljøet, når vandet udledes, hvilket har medført krav om biologisk rensning af dette ballastvand i fremtiden.

Det globale markedspotentiale i årene frem til 2020 forventes at være meget betydelig og udgøre et trecifret milliardbeløb. Implementeringshastigheden vil afhænge af det internationale ratificeringstempo i forbindelse med de i forvejen vedtagne IMO regulativer (International Maritime Organisation).

Administrerende direktør for Aquaworx Peter Falk udtaler, at Aalborg Industries er den perfekte partner for Aquaworx. Med selskabets markedslederskab inden for maritime energi- og sikkerhedssystemer samt dets globale position alle de steder i verden, hvor skibsbygning og servicering af skibe foregår, ser man en meget stor mulighed for, at virksomhedens teknologi i betydelig grad vil blive den foretrukne løsning på dette marked.

- Aalborg Industries har en klar miljøstrategi om at udvikle og sælge anlæg, som kan bistå skibsbygningsindustrien og verdens skibsredere med løsninger, som gør det muligt at imødekomme de stigende miljøreguleringer i fremtiden, fastslår administrerende direktør Jan Vestergaard Olsen.

- Der er derfor en særlig fokus på udviklingsaktiviteter inden for reduktion af brændstofforbrug og CO2, rensning af udstødningsgasser fra dieselmotorerne samt nu også rensning af ballastvand. Med Aquaworx-teknologien, og det vedtagne partnerskab åbner dette vækstmarked sig for Aalborg Industries i en hastighed, som ikke ville være muligt uden denne joint venture aftale.

Kilde: Aalborg Industries - http://www.aalborgindustries.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109