23948sdkhjf

Alfa Laval forventer vækst i Aalborg

Det tidligere Aalborg Industries skal bidrage med en pæn del af den svenske industrikoncerns vækst i de kommende år.
Det er ca. et år siden, at Alfa Laval overtog Aalborg Industries. I dag er Aalborg-virksomheden integreret i svenskernes nye Marine- & Diesel-division, som svenskeren Peter Leifland sidder i spidsen for. Han er ikke i tvivl om, at Alfa Laval Aalborg, som den nordjyske afdeling nu hedder, kommer til at bidrage markant til væksten i den svenske koncern i de kommende år.

- Med købet af Aalborg Industries øger vi vores fokus på marinemarkedet og etablerer et stærkt produktprogram, hvilket vi betragter som værende et afgørende konkurrenceparameter, siger Peter Leifland til Børsen.

Miljø-applikationer i front
Specielt på miljøområdet ser Alfa Laval store muligheder. Blandt andet er der store forventninger til et system til rensning af ballastvand, der er blevet udviklet på Aalborg Industries. Alene her forventer Alfa Laval at skulle kæmpe med om et globalt marked på et trecifret milliardbeløb.

Derudover øjner Alfa Laval også et milliardmarked inden for rensning af skibes udstødningsgasser. Et lovkrav påbyder skibe ikke at udlede mere end 0,1 % svovloxid mod tidligere 4,5 %. Det kan rederne løse ved at skifte til en olie med lavere svovlindhold, men prisen på denne er det dobbelte af almindelig bunkerolie, så i stedet har Alfa Laval udviklet et rensesystem til skibene.

Udover øget afsætning forventer Peter Leifland også at kunne høste en mængde synergier på integrationen af Aalborg Industries. Senest i 2013 forventer han at kunne spare 50 mio. svenske kr. på indkøb og yderligere 50 mio. svenske kr. på optimering af salget.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109