23948sdkhjf

Nordjyske underleverandører fusionerer

Aalborg Maskinfabrik og Nordjysk Stål fusionerer med målet om at skabe og udvikle en stærk lokal og national spiller.

De to nordjyske industrivirksomheder, der blandt andet leverer produkter til vindmølle-, marine- og offshorebranchen går sammen. Samtidig lanceres en vækstplan for de kommende år, som skal resultere i flere lokale arbejdspladser. Det oplyser de to virksomheder i en pressemeddelelse.

Den nye ejerkreds består af de nuværende aktionærer i Aalborg Maskinfabrik; Kim Palsgaard Thomsen og Bruno Sørensen, samt nuværende direktør og medejer af Nordjysk Stål, Jon C. Almskou, som alle fortsætter deres arbejde i virksomheden.

Vækst-Invest Nordjylland og Almo-Invest er ligeledes en del af den nye ejerkreds.

Kim Palsgaard Thomsen og Jon C. Almskou danner tilsammen den nye direktion i det fusionerede selskab, mens medstifter af Nordjysk Stål, Bjarne Bøgh Johansen, fortsætter med sine nuværende arbejdsopgaver i virksomheden. Det fusionerede selskab vil bibeholde de to placeringer på Jellingvej i Svenstrup og Skydebanevej i Aalborg, og for medarbejderne bliver der således ikke de store forandringer udover flere kolleger i produktionen og på funktionærsiden.

- Vi har i den nye ejerkreds gennem en længere periode haft en konstruktiv dialog om en fælles fremtid. Fusionen mellem Nordjysk Stål og Aalborg Maskinfabrik skaber i mine øjne en mere alsidig virksomhed. Et vigtigt element har i den sammenhæng været, at begge virksomheder har tilført den fusionerede virksomhed forskellige kompetencer både produkt- og organisationsmæssigt. De styrkede kompetencer betyder, at vi i fællesskab får mulighed for at tilbyde eksisterende og nye kunder yderligere rådgivning og værdiskabelse. Helt konkret vil vi blandt andet udvikle vores fælles serviceorganisation med endnu flere servicemontører, siger den kommende administrerende direktør Jon C. Almskou.

Fokus på teknisk rådgivning og innovation har været et vigtigt kriterie i begge virksomheder de seneste år. I forlængelse heraf kommenterer Kim Palsgaard Thomsen: 

- Vi har igennem de sidste tre-fire år haft et stort fokus på at styrke vores udviklings- og produktionsafdeling med nye kompetencer. Styrkelsen af afdelingerne skal blandt andet ses i sammenhæng med, at vi som virksomhed har ønsket at flytte os rent kompetence- og produktmæssigt. Derudover er den organisatoriske udvikling med til at styrke vores kundeforhold, idet vi i fremtiden vil gøre endnu mere for at være en kvalificeret samarbejdspartner. Kombinationen af en ny ejerkreds og fusionen af de to virksomheder betyder, at vi sammen kan sætte endnu mere fart og fokus på tiltag som dette. Der er for eksempel ingen tvivl om, at vi ret hurtigt kommer til at ansætte flere ingeniører for at styrke vores udviklingsafdeling.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081