23948sdkhjf

Siemens-ordre på vindmøller til Østersøen

EnBW indgår aftale med Siemens om den første kommercielle tyske offshore vindmøllepark i Østersøen. Kontrakt omhandler levering af 21 vindmøller.
På dette års Hannover Messe underskrev Siemens Energy og EnBW Energie Baden-Württemberg AG en kontrakt på leveringen af 21 SWT 2,3-93 vindmøller til offshore vindmølleparken Baltic 1.

Denne betydelige ordre til en samlet værdi i omegnen af 50 millioner EUR er endnu et vigtigt skridt på vejen til at realisere Tysklands første kommercielle offshore vindmøllepark i Østersøen. Baltic 1 vil blive placeret omkring 16 kilometer nord for Darss/Zingst halvøen og vil dække et areal af ca. syv kvadratkilometer. Entreprenørarbejdet til havs vil blive påbegyndt i begyndelsen af 2010. Vindmølleparken, som får en samlet kapacitet på 48,3 MW, forventes færdiginstalleret i fjerde kvartal 2010.

- Med underskrivelsen af kontrakten i dag er vi kommet et stort skridt nærmere realiseringen af Baltic 1 som en central del af vores aktiviteter inden for offshore vindmølleparker. Som et af de allerførste kommercielle projekter i tysk farvand er dette projekt særligt vigtigt for offshore energisektoren i Tyskland generelt, og for EnBW i særdeleshed, siger Dr. Hans-Josef Zimmer, bestyrelsesmedlem og CTO for EnBW, i forbindelse med kontraktunderskrivelsen.

Med en installeret offshore kapacitet på over 600 MW, og mere end 3300 MW i ordrebogen, er Siemens den førende leverandør af vindmøller til offshore brug.

- 2009 ser ud til at blive et rekordår for offshore vindkraft, siger Andreas Nauen, CEO for Siemens Wind Power.

Siemens har indledt året med at opføre fem offshore vindmølleparker i Storbritannien og Danmark.

- Ordren til Baltic 1 viser at også det tyske marked nu langsomt er ved at sætte farten op. Potentialet for offshore vindmølleparker er enormt. Til dato er kun 1,5 % af mulighederne i Nordsøen og Østersøen udnyttede, tilføjer Nauen.

Baltic 1 er ét af fire offshore vindenergiprojekter med en samlet kapacitet på omkring 1200 MW, som EnBW sikrede sig i begyndelsen af 2008. To af disse projekter er placerede i Østersøen, Baltic 1 og Kriegers Flak, og yderligere to, “He dreiht” og “Hochseewindpark Nordsee”, i Nordsøen.

Projekterne til en samlet pris på ca. tre milliarder EUR vil blive realiserede løbende hen over de kommende år. EnBW’s mål er næsten at fordoble andelen af vedvarende energi i sin energipakke fra de nuværende ca. 11% til 20% med udgangen af 2020. EnBW har også planer om at udvide sine aktiviteter inden for vindenergi betragteligt.

Kilde: Siemens

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141