23948sdkhjf

Produktnyhed: Pladsbesparende servo- og pc-løsning styrer maskinopstillinger med mange aksler

Fleksibilitet, driftssikkerhed og høj ydeevne er kernekompetencer for B&R’s servoløsning, APOCOSmulti, og styresystemet APC820 beregnet for komplekse, automatiserede maskinopstillinger.
Automatiserede maskinopstillinger med mange aksler er en stor udfordring for den hardware og software, der skal sørge for, at produktionen kører uden driftsstop og med optimal hastighed og præcision. B&R Industriautomatisering har udviklet servoløsningen, APOCOSmulti, som sikrer den højeste grad af fleksibilitet og driftssikkerhed på de maskiner med mange aksler, som blandt andet bruges i plastik-, pakke-, trykkeri- og tekstilindustrien.

Fordelene ved ACOPOSmulti begynder allerede i konstruktionsfasen, hvor maskiningeniøren opnår maksimal performance på et minimum af plads, fordi APC820eren integrerer det høje pc performance-niveau, som findes i ACOPOSmulti. Der spares plads til en konventionel pc-baseret løsning og dermed plads i tavlen.

Højeste performance for Windows XP og real-time
I APC820eren sørger Core2 Duo processorer for, at automations- og visualseringssystemerne kører optimalt. Med Core2 Duo er det muligt at opnå en meget høj ydeevne på ekstremt komplekse funktioner samtidig med, at energitabet er minimalt. Det lader sig gøre, fordi Windows XP og real-time operativsystemet kører parallelt med hinanden på hver sin processorkerne. Det er valgfrit at reservere en processorkerne udelukkende til real-time eller at frigive den til Windows. Den samlede disponible power fra begge kerner udnyttes optimalt.

Projektudviklingen er let og ukompliceret via B&R’s Automation Studio. Nye muligheder og komplekse automationsopgaver, som tidligere blev distribueret over et antal systemplatforme - for eksempel controller eller Windows pc - er her samlet i en enkelt løsning. Med det integrerede Smart Display Link i APC820en kan der på op til 160 meters afstand forbindes op til fire automationspaneler. Sådan kan komplekse processer, der kører på fysisk adskilte maskiner, kontrolleres fra ét sted – en afgørende fordel i både indkøring og den daglige drift og ved service.

Kommunikation i alle retninger
Et bredt udvalg af indbyggede interfaces gør det muligt at integrere APC820’eren i allerede eksisterende automationssystemer. Real-time kommunikation mellem APC820’eren, I/O’erne og driveren sker over POWERLINK interface, som ligeledes kan fås som standard. Det betyder, at det er muligt at nå en cyklustid på ned til 200 μs og meget præcis timing på under 1 μs. De to Gigabit Ethernet interfaces sikrer intern kommunikation imellem maskinerne, som er fuldstændig uafhængig af den netforbindelse, som i øvrigt bruges i virksomheden. Der er et supplerende CAN interface til rådighed til brug ved opkobling af yderligere udstyr.

Robust nok til selv de mest krævende industrielle formål
APC820 er designet og konstrueret helt uden interne kabelforbindelser og er derfor tolerant over for krævende miljøer og for eksempel store vibrationspåvirkninger. Som lagringsenhed benyttes CompactFlash kort, som ikke indeholder sårbare, roterende dele. Kortene er perfekte til brug både med Windows XP professional og Windows embedded.

Kilde: B&R Industriautomation - http://www.br-automation.com

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094