23948sdkhjf

Siemens får verdens største offshore vindmølleaftale

Siemens skal levere op til 500 vindmøller til DONG Energy's kommende offshore vindmølleparker i Nordeuropa.
Leverandøraftalen omfatter vindmøller med en totalkapacitet på op til 1.800 MW. Møllerne vil blive installeret på DONG Energy's kommende offshore vindmølleparker i Nordeuropa. Godkendelsesprocedurer og de landespecifikke økonomiske rammevilkår vil være afgørende for, hvor og hvornår de individuelle projekter vil blive opført.

- Siemens og DONG Energy har historisk haft et succesfuldt samarbejde omkring konstruktion og drift af offshore vindmølleprojekter. Med denne aftale tager parterne i fællesskab et kvantespring hen imod yderligere at strømline konstruktionen af denne type projekter, siger Anders Eldrup, administrerende direktør i DONG Energy, og han tilføjer:

- DONG Energy har bygget omtrent halvdelen af alle offshore vindmølleparker i drift i verden i dag. At indgå i verdenshistoriens største enkeltstående offshore vindmølleaftale styrker yderligere DONG Energy's førende position inden for dette felt og giver os et vigtigt værktøj til implementering af vores strategi om en betydelig ekspansion af DONG Energy's position inden for vedvarende energi.

Vindmøllerne, som Siemens vil levere under leverandøraftalen, har en kapacitet på 3,6 MW ligesom de vindmøller, som er i drift på DONG Energy's Burbo Bank offshore vindmøllepark og de vindmøller, som er ved at blive installeret på DONG Energy's Gunfleet Sands I+II projekt.

Aftalen giver Siemens mulighed for yderligere at optimere produktionen af vindmøller til offshore projekter og styrke sin position som førende leverandør af vindmøller til offshoresektoren.

- Aftalen med DONG Energy er en af de største ordrer i Siemens' historie. Med denne aftale tager vi samarbejdet mellem DONG Energy og Siemens til det næste niveau. Sammen har vi taget et kæmpe skridt hen imod industrialisering af offshore vindmøllemarkedet, som er en af de hurtigst voksende teknologier inden for vedvarende energi, siger René Umlauft, CEO i Renewable Energy Divisionen i Siemens Energy.

Kilde: Dong Energy - http://www.dongenergy.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.222