23948sdkhjf

Produktnyhed: Det lette valg til hårde ståltyper

Sandvik Coromants nye, slidstærke skærkvalitet GC1010 PVD er designet, så den udgør en produktiv løsning til fræsning af hærdet stål.
GC 1010 kan klare operationer, der spænder fra semi-slet- til sletfræsning. Den er udviklet som svar på et stadigt stigende behov hos formfremstillingsindustrien, der er udsat for et konstant pres på leveringstiderne. Betydningen af super optimerede fræseløsninger er med andre ord meget stor.

Kvaliteten GC1010 er fremragende til alle skrub- og sletfræsningsoperationer i værktøjsstål, ISO-H hærdet stål og ISO-P stål. Det nye skær kan også bruges til at give produktiviteten en saltvandsindsprøjtning ved sletfræsning af ISO-K støbejern. Kunder, der oplever kantafbræk eller plastisk deformation under bearbejdning af nogle af disse materialegrupper, bør skifte til GC1010.

I en nylig bearbejdningstest, hvor CoroMill 245 var udstyret med GC1010 ved bearbejdning af hærdet stål, viste den klart sin overlegenhed. Ved bearbejdning af en komponent i CMC 04.1 hærdet stål (50 HRc) klarede en konkurrerende kvalitet 5 minutter i indgreb, mens Sandvik Coromants GC1010 klarede imponerende 24 minutter, en forbedring på 480 %. Spåndybden var 2 mm, med en skærehastighed på 50 m/min. og en tilspænding pr. tand på 0,11 mm.

Derfor omfatter typiske komponentapplikationer for skærkvaliteten GC1010 i ISO-H-materialegruppen skær i værktøjsstål til stanseforme, plastikforme, smedesænker, trykstøbeforme og huse til brændstofpumper. Ved bearbejdning af ISO-K-materialer giver GC1010 også fordele ved bearbejdning af hydraulikventiler og gearkassehuse. I disse tilfælde kan brugerne forvente at opleve kortere produktionstider og en fastholdelse af overfladekvaliteten inden for tolerancerne, selv ved længere indgrebstider; det giver fremragende muligheder for ubemandet bearbejdning.

GC1010 er udstyret med en tynd, varmebestandig PVD-TiAlN-belægning kombineret med et finkornet, hårdt substrat og har både den sejhed og den slidstyrke, der kræves for at kunne maksimere ydelsen i hærdet stål. Det øger spånvolumenet, booster værktøjslevetiden og sikrer en ensartet overfladekvalitet og snævre tolerancer under lange bearbejdningscyklusser.

GC1010 er designet med et fundament af pålidelighed, hvor overlegen skærkantsejhed resulterer i en mere sikker ydelse og en enestående modstandsdygtighed over for slid – fx termiske sprækker og plastisk deformation. Den er også så alsidig, at brugerne kan øge skærehastigheden i forbindelse med en række forskellige bearbejdningsoperationer i hærdet stål, hvormed der opnås en forbedret produktivitet.

For at leve op til de hårde krav fra de hårdeste ståltyper kan kvalitet GC1010 kombineres med flere spåntagningskoncepter fra Sandvik Coromant, inklusive CoroMill 210, 245, 216, 216F, 300, 200, 390 og 331.

Kilde: Sandvik Coromant - http://www.coromant.sandvik.com

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093