23948sdkhjf

Produktnyhed: Cronitect - optimal korrosionsbeskyttelse og høj ydeevne

Med det nye Cronitect materiale kan Schaeffler Group Industrial (INA/FAG) fremvise det positive resultat af selskabets indgående arbejde med udvikling af korrosionsbe-standigt stål med høj ydeevne.
I de seneste år er efterspørgslen efter lejer til brug under vanskelige driftsforhold steget markant. Især behovet for minimalt smurte lejer eller lejer, der egner sig til tørløb, har fremskyndet udviklingen af nye tekniske løsninger. Udviklingen hænger desuden tæt sammen med skærpede lovkrav, som fx inden for fødevareindustrien, en øget bevidsthed om bæredygtig udnyttelse af vores ressourcer og miljøbeskyttel-se samt vores stræben efter energieffektive, robuste løsninger. At reducere eller helt give afkald på smøremidler er én måde at angribe problemet på, hvilket også over-flødiggør komplekse tætningssystemer.

Minimalsmøring og tørløb stiller ekstremt høje mekaniske, kemiske og termiske krav til rulningslejer. De vigtigste parametre for at møde disse krav er mikro- og makro-geometrien samt de forskellige lejekomponenters materialekombinationer. Schaeffler Group kan tilbyde et stort udvalg af korrosions- og rotationsbestandigt stål og overfladebehandlinger. Det nye Cronitect materiale er således resultatet af, at Schaeffler Group til stadighed har fokus på at udvikle korrosionsbestandigt stål med høj ydeevne. Cronitect er et martensithærdet stål med ekstra høj hårdhedsgrad og høj korrosionsbeskyttelse takket være den kemiske sammensætning kombineret med en helt ny termokemisk overfladebehandling. For eksempel viser Cronitect in-gen tegn på korrosion selv efter 600 timers saltvandstest efter DIN 50021 SS. Der-med er Cronitect’s korrosionsbeskyttende egenskaber endnu bedre end andre stan-dard rustfrie stålkvaliteter.

Cronitect’s ekstreme korrosionsbestandighed, egnethed til tørløb og lange levetid under driftsforhold med blandet friktion gør det nye stålmateriale interessant til an-vendelse i praktisk talt alle grene af industrien. Som eksempel kan nævnes i pakke-rimaskiner og anlæg til forarbejdning af levnedsmidler, transportanlæg, elektronik-produktion, gearkasser, ventilationsanlæg og husholdningsmaskiner. Cronitect kan anvendes i alle lejeløsninger, dvs. alle typer og udførsler af standardrulningslejer, linearløsninger og glidelejer.

Når det gælder standardrulningslejer, er der mulighed for to basiskonstellationer: En kombination med lejeringe af Cronitect med keramiske ruller i ikke-tætnede rulnings-lejer med tørløb eller med ”smøring” fra den omgivende konstruktion. I den anden variant kombineres ruller af standardstål, som fx AISI440C, og Cronitect-ringe med en tætningsløsning. I denne sidste konstellation er hovedgevinsten den udvidede levetid selv i tilfælde af utilstrækkelig smøring og de optimale nødløbsegenskaber.

Ved anvendelse af Cronitect-lejer i fødevareindustrien er det muligt at øge maskin-kapaciteten markant samt at opnå længere vedligeholdsintervaller. Som et eksem-pel herpå kan nævnes flaskepåfyldningsanlæg, hvor det generelt vil være nødven-digt at udskifte lejer af AISI440C materiale hver fjerde måned på grund af påvirknin-gen fra stærke rengøringsmidler. Takket være Cronitect kan vedligeholdelsesinter-vallet fordobles! Også inden for sport og fritidsfiskeri samt i fitnessudstyr skal rul-ningslejer kunne klare meget korrosive miljøer, fx i hjul på fiskestænger og i cykler. Når det gælder fitnessudstyr, er det vigtigste dog at minimere friktionen, så udstyret kører lettere - tænk blot på en motionscykel. Når man anvender lejer med Cronitect, er det ikke længere nødvendigt at anvende fedtsmøring og komplekse tætningsløs-ninger, der øger friktionen. Dette kræver igen en høj grad af korrosionsbestandig-hed, en grundlæggende egnethed til tørløb og stor slidstyrke. Cronitect opfylder alle tre ønsker på én gang.

Kilde: Schaeffler - http://www.schaeffler.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109