23948sdkhjf

Siemens Wind Power afskediger 400

Efter en grundig analyse planlægger ledelsen i Siemens Wind Power A/S at reducere medarbejderstaben med op til 400 medarbejdere primært i Aalborg, Brande og Engesvang.
Det er hovedsageligt produktionsafdelingerne, der berøres af beslutningen. Samtidig fortsætter Siemens med at ansætte medarbejdere i andre afdelinger, herunder i udviklings-, ingeniør- og salgsafdelingerne. Under de nuværende markedsforhold står Siemens’ vindkraftforretning over for lavere, men stadig tocifrede vækstrater.

- Vi er nødt til at undgå overkapacitet for at sikre vores konkurrenceevne på produktionsomkostninger og dermed vores langsigtede succes. Imens vi vil se en midlertidig nedgang i markedsefterspørgslen, forventer vi, at vedvarende energiformer, og især vindkraft, vil forblive stærkt voksende teknologier, siger Andreas Nauen, administrerende direktør for forretningsenheden Siemens Wind Power.

I de senere år har vindkraftindustrien oplevet hidtil uset vækst. Men finanskrisen har påvirket den globale økonomi, og det påvirker også vindkraftindustrien, herunder Siemens. Indtil nu har ingen af Siemens’ kunder annulleret ordrer, men nogle kunder udskyder fremtidige vindprojekter, hovedsageligt på grund af vanskeligheder med at opnå finansiering af deres projekter.

- Vores forretningsplaner var baseret på markedsforhold, som nu er ændrede. Vi forventer, at industrien fortsætter med at vokse, men nu med en markant lavere vækstrate end nogen kunne have forudset for blot et par måneder siden. Vi havde planlagt at øge vores produktion med næsten 50 % i 2009, i stedet vil vi nu vokse med en lavere, men stadig solid tocifret vækstrate, siger Andreas Nauen.

Baseret på de planlagte vækstrater ansatte Siemens Wind Power proaktivt nye medarbejdere for at sikre, at de blev fuldt integreret i virksomheden og oplært inden den forventede stigning i produktionen slog fuldt igennem. Alene i regnskabsåret 2008 ansatte Siemens ca. 2.000 nye medarbejdere på verdensplan.

- Men som et resultat af lavere vækstforventninger står vi nu over for den vanskelige opgave at skulle justere vores produktionsplaner i overensstemmelse med de nye markedsforhold, hvilket desværre betyder afskedigelser i nogle områder. Siemens forbliver ikke desto mindre fleksibel, og hvis efterspørgslen stiger igen hurtigere end forventet, vil vi være i stand til at øge kapaciteten i tide, siger Andreas Nauen.

Siemens forventer, at det totale medarbejderantal i Siemens Wind Power forbliver på det nuværende niveau, men med et skift mellem funktioner.

- Inden for nogle områder vil antallet af stillinger således blive reduceret, mens der vil være en stigning på andre områder, siger Nauen.

Siden Siemens købte Bonus Energy i slutningen af 2004, er antallet af medarbejdere i Danmark og globalt vokset hurtigt. På blot få år er antallet af medarbejdere vokset med en faktor syv i runde tal fra ca. 800 på tidspunktet for overtagelsen til de nuværende 5.700 medarbejdere. Hovedparten af jobbene er placeret i Danmark.

Kilde: Siemens - http://www.siemens.com

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125