23948sdkhjf

Råvarekommentar: Aluminium – kinesiske støtteopkøb?

Der opleves en fortsat god tilgængelighed af aluminium. De fysiske præmier er presset i bund, produktordrerne falder markant, de officielle børslagre er solide og relativt kraftigt stigende, mens de fleste efterspørgselsindikatorer indikerer fortsatte svaghedstegn.
Største usikkerhedsmoment de kommende uger vil alt andet lige være Kina. Mere end en halvering af prisen på raffineret aluminium siden midten af juli betyder, at de kinesiske smeltere producerer med tab, hvilket betyder nedlukning af produktion og annullering af planlagte projekter i et relativt stort omfang. De seneste tal fra CNI-A (China Nonferrous Information Association) viser, at den kinesiske produktion af raffineret aluminium i november faldt godt 11 % i forhold til oktober. Flere estimater peger i retning af, at mere end 3,5 mio. tons planlagt årlig produktion i Kina er forsvundet fra markedet siden oktober 2008 (~ 9 % af den globale produktion i 2007).

For at hjælpe de økonomisk trængte aluminiumssmeltere har det kinesiske State Reserves Bureau (SRB) annonceret opkøb af aluminium til de strategiske lagre. Foreløbig 290.000 tons i januar, men mere kan være på vej. På kort sigt kan disse opkøb være prispositive, men på sigt vurderes de som negative for prisen, idet de opretholder produktion, der ellers ville forsvinde i et efterspørgselsmæssigt meget svagt marked.

Kilde: Jyske Bank - http://www.jyskebank.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078