23948sdkhjf

Siemens og DIS i utraditionelt samarbejde

Siemens skulle have udviklet nyt testudstyr til test af lejekomponent til vindmøller og valgte i den forbindelse at inddrage den østjyske ingeniør- og udviklingsvirksomhed.

Når Siemens tester vindmøllekomponenter, er det ofte i en testform, hvor flere komponenter er sat sammen, og hvor de testes i store skalaer. Det er en løsningsmodel, som er forbundet med mange omkostninger og ofte en dyr løsning at gennemføre. Det skriver DIS i en pressemeddelelse.

I undersøgelsen af at finde nye metoder at teste komponenter på kontaktede Siemens DIS (Dansk IngeniørService) og præsenterede nogle overordnede tanker og idéer til en plan om en skaleret test af en lejekomponent. Hvor Siemens normalt selv præsenterer idéen og efterfølgende selv definerer kravspecifikationer til projektet, gik Siemens og DIS denne gang andre veje og valgte at gribe projektet anderledes an. DIS blev inddraget i projektet fra dets spæde start og var med til at udtænke, idéudvikle og definere projektet.

DIS faciliterede i begyndelsen af projektet en workshop og en række interviewsessions af relevante Siemens-medarbejdere, og derefter udarbejdede DIS en kravspecifikation i tæt samarbejde med nøglepersoner fra Siemens.

- Hvis vi, Siemens, selv skulle have lavet kravspecifikation på projektet, tror jeg ikke, vi var kommet videre. Det er et kæmpe stykke arbejde, DIS har lavet her. De har kunnet konkretisere vores grovidéer til et projekt og i sidste ende til et endeligt produkt. Jeg sidder i en ingeniørafdeling, som har yderst travlt i hverdagen, hvilket også er en af grundene til, at vi har outsourcet dette til DIS. Mangel på tid og ressourcer har spillet ind, forklarer Jan Jacobsen, head of Department Hub ved Siemens Wind Power.

DIS har kørt projektet fra start til slut og udarbejdet en kravspecifikation samt en produktspecifikation, som detaljeret beskrev, hvordan DIS ville løse de forskellige problemstillinger, projektet bød på. Derudover blev der lavet konceptløsning, tidsplan og kostoptimering. Projektet er endt med et testudstyr til en skaleret test af lejer udviklet, produceret og testet af DIS. Testudstyret er CE-mærket og opfylder de krav, som blev stillet i specifikationerne.

- Det, at vi har arbejdet via denne nye metode, gør, at vi har fået skabt et produkt, som jeg ikke tror ville være blevet skabt, hvis vi havde lavet det på de gamle præmisser. Derudover har det været tilfredsstillende at arbejde med DIS i forhold til hurtigt at kunne få tilført ekstra ressourcer samt kompetencer og viden til et projekt, hvor vi ikke selv har ressourcer til at byde ind for derved at speede processen og projektet op, fortæller Jan Jacobsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109