23948sdkhjf

Ingeniørvirksomhed ser vækst forude – satser på fransk offshore-fest

Over tyve års erfaring har placeret den skanderborgensiske ingeniør- og vidensvirksomhed DIS i en stærk markedsposition, når der skal udvikles nye vindmøller og komponenter.

- Der er rigtig travlt med at sætte vindmøller op over det meste af Europa og USA, og det er der, vores kompetencer kommer godt i spil. Det er ikke en efterspørgselskrise, der udspiller sig i vindbranchen lige nu. Det er snarere en input-krise, hvor fragt- og komponentpriserne er stukket af, forklarer Kenneth Schmidt, der er CEO hos DIS, der tæller over 700 medarbejdere fordelt på en række ingeniørspecialer.

- Som teknisk partner og rådgiver er vi også påvirket af komponentmangel og høje fragtpriser, men fordi vores produkt er konsulentydelser og viden, rammer det os i mindre omfang, fortsætter han.

Åbner fransk kontor

Nu retter vindvirksomheden sigtekornet mod et nyt land, når der åbnes nyt kontor i Frankrig ved Nantes nær Atlanterhavskysten.

- Det er naturligt for os at kigge mod de lande, hvor der forventes vækst i antallet af vindprojekter, for det er dér, vi kan tjene penge. Vi følger groft sagt vores kunder rundt, og dansk vindekspertise er en meget efterspurgt vare internationalt. Derfor kigger vi nu mod Frankrig, hvor flere store producenter er ved at etablere sig, og vi forventer et boom i offshore-markedet over de næste fem til ti år, forklarer Kenneth Schmidt, og fortsætter:

- Frankrig har ikke været en af de helt store vindnationer i Europa på onshore-markedet, men politikerne har for år tilbage taget en beslutning om et stort sats på offshore-markedet, og det er interessant for os og vores kunder.

Spanien og USA er nøglemarkeder        

Blandt de store kunder hos DIS er de absolut førende vindaktører i verden.

Og netop produktudviklernes stærke forankring til blandt andet det spanske og amerikanske marked har haft en stor betydning for, at DIS allerede har etableret kontorer i Spanien og USA.

- Det er regioner, som har været helt i front på onshore-markedet, og derfor har det været naturligt for os at følge vores kunder til de lande, hvor de driver en stor del af deres forretning. Nu arbejder de på den næste generation af offshore-teknologi på tværs af hele vind-værdikæden, pointerer Kenneth Schmidt.

Fastholder vækstambitioner

DIS har i løbet af 2021 netto ansat cirka 170 nye medarbejdere i blandt andet Spanien og Polen. Fremgangen kommer ovenpå et udfordrende 2020, hvor corona satte sit præg på aktiviteterne. Nu forventer den administrerende direktør, at fremgangen fortsætter i 2022 og de kommende år.

- Vi regner som så mange andre med, at vindmarkedet globalt vil stagnere lidt de næste år. Men på grund af vores fokus på vækstområder og markedets stærke efterspørgsel på vores ydelser, kalkulerer vi med, at vi fortsat kan vokse vores vindforretning, der samlet set er en bærende del af hele DIS, forklarer Kenneth Schmidt.

Læs mere om: DIS
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094