23948sdkhjf

Familievirksomhed fra Svendborg hædres med DI Fyns Initiativpris

I 2014 leverede industrivirksomheden E. Aabo Andersen en af deres største ordrer nogensinde. Det var et maleanlæg til landbrugsmaskine-producenten John Deere i Rusland. Hele 35 lastbiler skulle der til for at køre de 4.000 km til Orenburg i det sydlige Rusland.
Og det er gået stærkt for Svendborg-virksomheden de seneste år. Mere end 500 nøglefærdige anlæg er det blevet til, siden virksomheden blev etableret i 1980. Og nogle af de allerførste anlæg, firmaets grundlægger leverede, kører endnu. Virksomheden har hele tiden haft fokus på udvikling og vækst.

Det er blandt andet derfor, at årets initiativpris fra DI Fyn gives til E. Aabo Andersen. Det oplyser DI Fyn i en pressemeddelelse.

E. Aabo Andersen udvikler og producerer avancerede maleanlæg til virksomheder over hele verden. Alle anlæg er skræddersyede, og kunderne er nogle af verdens største producenter af blandt andet landbrugsudstyr, komponenter til bilindustrien og transformatoranlæg.

Siden krisen i 2008 har E. Aabo Andersen gjort meget for at opsøge nye markeder. Selv om det russiske marked i dag er blevet koldt, er andre af de nye markeder blomstret op, så virksomheden i dag ser lyst på fremtiden og forventer at kunne øge forretningen med mindst 30 procent i regnskabsåret 2016.

Den nuværende succes er primært på markeder som Polen, Tjekkiet og Israel, men på trods af disse succeser arbejdes der ufortrødent på at sikre nye markeder i blandt andet Syd- og Østafrika, Mellemøsten og Sydamerika.

Virksomheden arbejder også med løbende at udvikle både produkter, produktionsformer og virksomhedens organisation. E. Aabo Andersen har blandt andet forbedret deres produkter, så der er mindre spild, og de er mere energivenlige. Der er indkøbt nye produktionsmaskiner, og virksomheden står foran en større udvidelse. Ved siden af det arbejder man med at optimere og strømline hele organisationen, så virksomheden er klar til den hårde konkurrence på verdensmarkedet.

- Det er rigtig godt for Fyn at have virksomheder som E. Aabo Andersen A/S. På Fyn har vi mange små og mellemstore virksomheder, der kan vokse. Men mange virksomheder, der egentlig kører ret godt, er så optaget af hverdagen og af at nå deadlines, at det kniber med at tænke store tanker om, hvordan virksomheden kan nå nye markeder, få flere kunder eller indføre ny teknologier. E. Aabo Andersen A/S er et godt eksempel på en virksomhed, der mestrer at klare både hverdagen og sætte turbo på væksten, siger Steen Brogaard Larsen, næstformand i DI Fyn, der overrakte initiativprisen sammen med Svendborgs borgmester Lars Erik Hornemann.

Og turbo er der masser af. Administrerende direktør Claus Aabo Andersen, der er anden generation i familievirksomheden, har store planer for fremtiden.

- Jeg er vokset op med E. Aabo Andersen A/S og glædede mig til at prøve kræfter med at få den til at vokse, da det blev min tur. Lige nu står vi over for en ny teknologibølge med robotter og automatisering. Jeg tror, mange mindre virksomheder godt kan være lidt bekymrede over, om deres produkter vil blive overhalet af ny teknologi. Men jeg ser den nye teknologi som en mulighed for at blive ved med at være bedre end vores konkurrenter, siger Claus Aabo Andersen.

Svendborgs borgmester deler begejstringen over virksomhedens udvikling.

- E. Aabo Andersen A/S viser vejen for de andre fynske virksomheder ved at være en vigtig spiller på et meget specialiseret marked. Det er med til at inspirere og motivere andre virksomheder. Det glæder mig også, at virksomheden har tre smedelærlinge, for det er vigtigt, at de lokale virksomheder er med til at uddanne til fremtidens arbejdsmarked her i Svendborg, siger Lars Erik Hornemann.

/he/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079