23948sdkhjf

HMK Bilcon fyrer hver sjette

Tankvognsproducenten skærer i medarbejderstaben oven på en travl periode. I kulissen jagtes nye ejere fortsat.
Midt i en rekonstruktion og turnaroundproces fyrer den nordjyske tankvognsproducent, HMK Bilcon, 18 ansatte. Det oplyser advokat Henrik Steen Jensen, partner hos Holst, Advokater Advokatpartnerselskab, som udtaler sig på ledelsens og ejernes vegne.

- Afskedigelserne er en konsekvens af, at den ordrepukkel, der opstod som følge af stor ordretilgang i vinter- og forårsmånederne, nu er ved at være afviklet, skriver Henrik Steen Jensen i et svar til Metal Supply.

Den samlede beskæftigelse på fabrikken i Gistrup er nu på 89 ansatte, og det primære forretningsområde er produktion af tanke til lastbiler, der transporterer olie- og benzinprodukter.

Leder efter nye ejere
I vinter og i foråret ramte HMK Bilcon en meget positiv udvikling. En større ordrebog var opbygget, og virksomheden havde derfor ansat 26 timelønnede medarbejdere.

Men lige efter sommerferien kortsluttede forhandlinger om en kapitaltilførsel, og tankvognsproducenten blev kastet ud i uvished og en rekonstruktion.

Arbejdet med rekonstruktionen foregår på sidelinjen.

- Der arbejdes fortsat i overensstemmelse med den plan for rekonstruktionen, som blev fremlagt og enstemmigt godkendt på et møde i Skifteretten i Aalborg den 29. august 2016. I henhold til planen er det primære formål at søge virksomheden solgt til nye ejere, og der er indløbet henvendelser fra såvel lokale investorer som virksomheder med tilknytning til branchen, skriver advokaten.

Virksomheden er ejet af Baule AG og Frank Ewald, som er hjemmehørende i Schweiz.

Tror på langsigtet løsning
I forslaget til rekonstruktionsplan skal der fremlægges et endeligt forslag på et møde i Skifteretten 15. januar 2017.

- På nuværende tidspunkt er det ikke muligt at forudsige forløbet af denne proces, men som sammenfattende har ledelsen og jeg fortsat stor tillid til, at det vil lykkes at finde frem til en langtidsholdbar løsning, der i størst muligt omfang bevarer arbejdspladser på virksomheden i Gistrup, oplyser advokaten.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095