23948sdkhjf

Stort modkøbsprojekt skal løfte HMK Bilcon

Den nordjyske produktionsvirksomhed HMK Bilcon, der er specialiseret i opbygning af tankbiler, har fået godkendt et større modkøbsprojekt med en stor udenlandsk international koncern indenfor forsvarsindustrien af Erhvervsstyrelsen.

Godkendelsen er kommet i hus på baggrund af virksomhedens store knowhow indenfor svejsning samt 40-årige erfaring med produktion af specialkøretøjer til forsvarsindustrien.

En yderligere årsag til, at denne mulighed er opstået, er, at virksomheden som en af de første i sin branche er blevet ISO-14001 miljøcertificeret.

Der er tale om et avanceret teknologioverførselsprojekt, hvor virksomheden som den eneste virksomhed i Danmark blandt andet får uddannet smede til nogle specielle internationale certificeringer indenfor svejsning i armeret stål.

Desuden vil det erfarne projekthus ADMG (Advanced Digital Manufacturing Group) fra Holstebro medvirke til at sikre en langt større grad af automatisering, digitalisering og vidensoverførsel indenfor robotsvejsning i flere typer metaller til HMK Bilcon.

Projektet er blevet til, efter et års massive forberedelser og er nu sat i gang. Aktiviteterne løber over de næste par år og forventes at bidrage til et langsigtet, specialiseret samarbejde med større internationale koncerner indenfor den globale forsvarsindustri.

- Vi er utroligt glade for, at det er lykkedes at komme i hus med projektet, som er endnu et vigtigt ben i HMK Bilcons strategi. Gennem mange år har vi leveret specialkøretøjer og containere i højeste kvalitet til forsvaret i blandt andet Danmark, Norge og Sverige, så vi ser frem til at kunne levere nye kvalitetsprodukter i armeret stål, udtaler CEO Peter Jensby i en pressemeddelelse.

- ADMG er netop specialister indenfor ”Digital Manufacturing”, og vi glæder os til samarbejdet, som helt sikkert vil resultere i en større produktportefølje til forsvarsindustrien, afslutter Peter Jensby.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079