23948sdkhjf

Vestas modtager ordre fra Italien

Vestas-koncernen har modtaget en ordre på 24 stk. V90-3,0 vindmøller til et vindkraftanlæg i Francofonte på Sicilien i Italien.
Projektet blev oprindeligt udviklet af den tyske developer, WKN Windkraft Nord AG, i samarbejde med det sicilianske firma Aerosol s.r.l., men er blevet købt af Allianz-koncernen, som er et internationalt finansielt konglomerat, for hvem denne transaktion er den første investering under deres strategi om at investere i langsigtede vedvarende energiprojekter.

Projektet, som er det første projekt i Italien med V90-3,0 MW møller, er et turnkey projekt, og ordren omfatter ligeledes en serviceaftale.

Levering af vindmøllerne påbegyndes i juli 2006, og idriftsættelse af vindkraftanlægget forventes at finde sted fra april 2007.

”Det er meget tilfredsstillende at se den stigende interesse for MW-møller”, siger Paolo Tabarelli de Fatis, adm. direktør for Vestas Mediterranean East og fortsætter: ”Vi er stolte over at modtage ordren på dette første V90 projekt i Italien. Når anlægget står færdigt, vil vindkraftanlægget blive et af Italiens største, og ordren er ligeledes en tydelig bekræftelse på Vestas’ stærke position og konkurrencedygtighed på det italienske marked”.

”Dette projekt er et af de første vindkraftanlæg i Italien, som er ordret af en ikke-italiensk developer, hvilket ligeledes er et positivt tegn på, at det italienske marked har nået den rette modningsgrad og tilstrækkelig stabilitet til at kunne tiltrække udenlandske investorer”, konkluderer Paolo Tabarelli.

Sicilien har et meget højt vindpotentiale og ud af de 1.490 MW, der pr. juni 2005 er installeret i Italien, er de 270 MW installeret på Sicilien.

Det 72 MW store vindkraftanlæg vil generere strøm nok til at dække det årlige forbrug for mere end 46.500 italienske husstande and vil spare miljøet for en årlig udledning af ca. 72.000 tons CO2.

Kilde: Vestas Wind Systems A/S - http://www.vestas.com

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078