23948sdkhjf

NKT på opkøb hos ABB

NKT Cables overtager ABB’s Højspændings-kabelforretning og skaber dermed en nordeuropæisk kabelmastodont.
Købesummen for ABB HV Cables udgør 712 mio. euro (5,3 mia. kr.) på gældsfri basis. Købet inkluderer også ABB HV Cables’ investering på 124 mio. euro (0,9 mia. kr.) i et nyt avanceret kabeludlægningsskib, som leveres og betales i første kvartal 2017. Dermed udgør den samlede købesum 836 mio. euro (6,2 mia. kr.) på gældsfri basis.

ABB HV Cables er udbyder af AC og DC højspændingskabelsystemer i det øvre segment til on- og offshore energiforsyning. I 2015 havde ABB HV Cables en omsætning på 472 mio. euro (3,5 mia. kr.). Virksomheden har pr. 30. juni 2016 en ordrebog på 1,1 mia. euro (8,3 mia. kr.), svarende til 2,4 års salg baseret på 2015-omsætningen.

Innovation og størrelse er afgørende
Samlet set bliver NKT Cables og ABB HV Cables en førende spiller indenfor on- og offshore højspændingskabler. ABB HV Cables er blandt de førende inden for DC højspændingskabler, og med købet kommer NKT Cables ind på dette marked, som rummer et stort vækstpotentiale. Siden 2012 har ABB foretaget væsentlige investeringer for at bringe virksomheden op i det teknologiske førerfelt i højspændingskabelindustrien med nogle af markedets bedste produktionsfaciliteter i Karlskrona i Sverige.

Som en del af et fremtidigt samarbejde har NKT Cables og ABB Group desuden underskrevet en aftale om langsigtet strategisk samarbjede om at udnytte mulighederne indenfor interconnectors og onshore energiforsyningsprojekter.

- Købet af ABB højspændingsforretning er en milepæl i transformationen af NKT Cables. Vi opererer i en industri, hvor innovation og størrelse er afgørende faktorer og ABB’s kabelforretning er et perfekt strategisk match til vores eksisterende forretning, siger NKT Cables’ administrerende direktør, Michael Hedegaard Lyng.

Sammen bliver vi førende på levering af højspændingskabler til energiforsyningen i Europa, fordi vi får et stærkt og effektivt produktionsnetværk, bliver geografisk godt placeret og får komplementerende knowhow. Med adgang til ABB’s DC teknologi vil vi være godt positioneret til aktivt at tage del i den udbygning af energi-infrastrukturen i Europa, som er planlagt over de næste 10-15 år, fortsætter han.

ABB Groups President og administrerende direktør, Ulrich Spiesshofer, kommenterer:

- Vi kombinerer to stærke kabelproduktporteføljer, som tilsammen giver en både mere konkurrencedygtig og en større forretning under NKT Cables’ ejerskab, og samtidig er vi sikret levering af kabler gennem et langsigtet, strategisk partnerskab.

I 2015 udgjorde enhedernes samlede omsætning og EBITDA-margin henholdsvis cirka 1,7 mia. euro og 11,4 procent (std. metalpriser). Der forventes samlet synergieffekt på cirka 30 mio. euro årligt fra udgangen af 2018. De samlede integrationsomkostninger forventes at udgøre 35-40 mio. euro ved udgangen af 2018.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.09