23948sdkhjf

Bladt Industries lægger sidste hånd på rekordstor offshore transformerstation

Ordrebogen hos Bladt Industries A/S vidner om, at firmaet fortsat er en dominerende fabrikant af offshore transformerstationer til havvindmølleparker i Europa. Knap er færdiggørelsen af transformerstationen til Gunfleet Sands i England færdig, før fabrikationen af en ny til Rødsand II opstartes.
I dag forlader den 1.250 tons tunge offshore transformerstation til Gunfleet Sands produktionsarealerne i Aalborg. Dette er den femte offshore transformerstation i rækken, som virksomheden har produceret siden 2002.

Sideløbende med, at sidste hånd lægges på Gunfleet Sands transformerstationen, er opstartsfasen på den sjette platform allerede igangsat. Den kommende transformerstation skal fabrikeres og installeres i forbindelse med fase 2 af Rødsand Vindmøllepark, og kunden er danske Energinet.dk. Med disse to ordrer fastholder Bladt Industries A/S sin dominerede rolle indenfor fabrikation af offshore transformerstationer.

- Bladt Industries A/S er efterhånden blevet konsolideret som en dominerende aktør inden for fabrikation af store komplekse stålstrukturer til energisektoren. Tilstrømningen af ordrer på offshore transformerstationer siden 2002 vidner om, at Bladt Industries A/S besidder en stor ekspertise på dette område. Den ekspertise, vi besidder, er der efterspørgsel efter hos de europæiske forsyningsvirksomheder, siger administrerende direktør Peter Rindebæk.

Gunfleet Sands transformerstationen er den hidtil største fabrikeret af Bladt Industries A/S. Kontrakten blev indgået i 2007 med DONG Energy, og er en totalleverance, hvor fabrikation, montage og installation indgår. Efter at have forladt Bladts produktionsarealer bliver kursen sat mod havvindmølleparken Gunfleet Sands 7 km ud for den engelske kyst, hvor transformerstationen vil samle strømmen fra 48 x 3,6 MW havvindmøller.

Bladt Industries A/S er ikke kun involveret i energisektoren i form af transformerstationer. Firmaet er en erfaren fabrikant af fundamenter og vindmølletårne. Senest er 91 monopæle og 91 overgangsstykker fabrikeret og leveret til havvindmølleparken Horns Rev 2. Ligeledes er en platform og jacket struktur til oliebranchen under konstruktion i Aalborg.

- Den store ekspertise, firmaet efterhånden har fået oparbejdet, er meget værd, når vi ser på fremtidsperspektivet. Flere og flere havvindmølleparker er undervejs, og vi er fortrøstningsfulde med hensyn til fremtidige ordrer. Vi ønsker at være en del af den bæredygtige udvikling. Med den erfaring vi har, kan vi tilbyde forsyningsvirksomhederne at forenkle deres proces, slutter Peter Rindebæk.

Kilde: Bladt Industries - http://www.bladt.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11