23948sdkhjf

Euro-Vent leverer luftrensningsanlæg til nyt overfladecenter i Kolding

Pr. 1. december 2008 starter produktionen i Dansk Overflade Center A/S i nyopført produktionshal på 1.100 kvadratmeter. Euro-Vent har med et komplet luftrensningsanlæg været med til at sikre et godt arbejdsmiljø i den nye virksomhed.
Dansk Overflade Center, DOC, er et nystartet firma inden for overfladebehandling af rustfrit stål. Firmaets indehavere er John Hansen, der har været i branchen i 20 år samt Tim Larsen og Michael Brink Pedersen. Sidstnævnte har indtil august 2008 været administrerende direktør for GLS i Danmark.

DOC mener, der er plads til et nyt firma inden for overfladebehandling i Danmark, der sætter kvalitet i højsædet. Selskabet tilbyder i første omgang sine kunder bejdsning, herunder dyppebejdsning i store kar, sprøjtebejdsning og mobilbejdsning samt glasblæsning.

Ved etableringen af produktionen har DOC lagt stor vægt på kvalitet samt et godt og sundt arbejdsmiljø.

Kvalitet
Da produktionshallen er nyopført, er den viden som John Hansen har erhvervet sig i gennem mange år implementeret i designet heraf. Blandt andet er bejdsekarret opvarmet således, at temparaturen holdes på samme niveau hele året. Selve karret er 10 meter langt, 3 meter bredt og 2,5 meter dyb og vil således kunne klare meget store rustfrie emner. For at maksimere kvaliteten af meget snavsede emner er der desuden etableret et alkalisk affedtningskar på 4,5 meter lang, 1,5 meter bred samt 1,8 meter dyb.

Arbejdsmiljø
Da virksomheden arbejder med mange giftige stoffer, har arbejdsmiljøet stået højt på listen i etableringsfasen, og der er blevet investeret i et ventilationsanlæg, der opfylder følgende væsentlige punkter:

• Beskytte det eksterne miljø mod udledning af partikler fra produktionen.
• Skabe en optimal arbejdsplads hvor ventilationsforholdene for medarbejdere altid er i top
• Anlægget skal optimeres for mindst brug af energi.

Miljørigtig ventilation fra Euro-Vent
Euro-Vent har leveret et luftrensningsanlæg, der fuldt ud lever op til kravene om miljøgodkendelse, og det begejstrer ejerne af DOC.

For at fjerne de mange syredampe, tværskylles rummet med frisk luft fra lofthængte indblæsningsposer. Den udsugede luft føres gennem en 7 meter høj ph-styret luftskrubber samt pvc x-varmeveksler. Rummet tværskylles med 20.000 m3 frisk luft i timen og lever dermed op til arbejdstilsynets krav om luftpassage.

Det er ikke første gang, Euro-Vent har løst en opgave, hvor materialet har haft en så afgørende betydning. De har blandt andet tidligere lavet løsninger med plastblødgørere.

- Der er en enorm agressiv luft i produktionshallen, når DOC bejdser og afsyrer emner i rustri stål, og det stiller store krav til de materialer, vi anvender. Bruger vi metal vil de mange syrer inden for kort tid ætse det op, forklarer Jacob Andersen, Euro-Vent, der har været koblet på projektet i Kolding.

Al indmad i ventilationsanlægget er derfor lavet i pvc, og selvom det har været dyrt at opføre, bliver vedligeholdelsen efterfølgende minimal, lyder hans forsikring.

Hos DOC er man glad for samarbejdet med Euro-Vent.

- Vi har fået den ønskede miljøgodkendelse af anlægget, hvilket har været vigtigt for os, og samtidig er holdbarheden i top, nu hvor alt er lavet i pvc, siger Michael Brink Pedersen tilfreds.

Anlægget vil være færdigopført i løbet af ganske kort tid, og på det nye domicil i Kolding glæder DOC sig til at starte produktionen op 1. december 2008.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08