23948sdkhjf

DIRA Automatiseringsprisen 2016: Welltec automatiserer sig til seksdobling af maskintimer

Welltec i Allerød satser kraftigt på automatisering af CNC-bearbejdningsmaskiner. Det øger maskintimerne, bevarer arbejdspladser og medfører en nominering til årets DIRA Automatiseringspris
Nomineringen til Automatiseringsprisen modtog Welltec i april, fordi virksomheden havde implementeret robotautomation på 10 ud af 25 CNC-bearbejdningsmaskiner. Den udvikling er blot fortsat, og i starten af august nåede den nordsjællandske virksomhed op på at have automation på 20 ud 25 CNC-maskiner.

Derfor forventer manufacturing og sourcingchef Jacob Faurskov også, at målsætningen om at seksdoble maskintimerne per måned i forhold til første kvartal 2015 bliver opfyldt.

- Vi ligger cirka på fire nu og har netop idriftsat næste celle med fem CNC-maskiner, så det skal nok holde, siger Jacob Faurskov til AutomationsFokus.

Yderligere automatisering kræver opdateret maskinpark
Næste skridt mod fuld automatisering kræver udskiftninger i den eksisterende maskinpark.

Ikke alle virksomhedens maskiner kan opgraderes således, at de kan måle emnerne i maskinen, hvilket Welltec har sat som betingelse for at kunne bevare et højt kvalitetsniveau.

- Derfor skifter vi løbende ud, og den første store udskiftning sker i januar, hvor vi får to nye multimaskiner, siger Jacob Faurskov.

Automatiseringer sikrer arbejdspladser og massiv fokus på uddannelse
Welltec, som producerer avanceret brøndteknologi til olie- og gasindustrien, har omkring 800 ansatte. 250 af dem arbejder i Allerød, hvor knap 100 er ansat i produktionen. Jacob Faurskov tvivler på, at det sidste tal havde været så højt uden automatiseringer:

- Så havde vi nok flyttet arbejdspladser til lavtlønslande.

Automatiseringer kræver samtidig uddannelse af de ansatte, forklarer Jacob Faurskov:

- Vi har massiv fokus på uddannelse af alle. Både eksternt hos vores cam-leverandør Delcam, men efterhånden også internt, idet vores eget kompetenceniveau efterhånden er så højt, at vi selv kan uddanne.

Welltec har p.t. følgende celler:

• Mini FMS-anlæg med 180 kg robot og 144 pallettepladser betjener 4 stk. Okuma MU-400 5-aksede fræsemaskiner
• Flytbar robotcelle 10 kg betjener Okuma Macturn 350
• Flytbar robotcelle 10 kg betjener Okuma Multus B300
• Flytbar robotcelle 24 kg betjener Okuma Multus B400
• FMS-anlæg med 180 kg robot betjener 3 stk. Okuma
• FMS-anlæg med 180 kg robot og 144 pallettepladser betjener 5 stk. Okuma 5-,4- og 3-aksede fræsere, dette er et igangværende projekt.
• Universal robotcelle for betjening af Studer CNC rundsliber

Vinderen af DIRA Automatiseringsprisen 2016 kåres ved åbningen af Automatik 2016 i Brøndby den 13. september.

I næste udgave af AutomationsFokus, som udkommer den 2. september, går vi tæt på de to øvrige nominerede, Haarslev Industries og Carlsberg.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142