23948sdkhjf

Kommer af den sorte liste: Welltec drosler ned i Rusland

På Yale School of Management redigerer man en liste over en række virksomheders aktiviteter i Rusland set i lyset af krigen i Ukraine. Det skriver Børsen

Listen graduerer virksomhederne i forhold til deres handlinger i Rusland. Karakteren F gives til de virksomheder, der fortsætter uændret, mens karakteren A gives til de virksomheder, der trækker sig helt ud af landet.

Indtil for få dage siden var Welltec, der leverer brøndteknologi til oliebranchen, at finde i F-kategorien. Derfor tog administrerende direktør Peter Hansen kontakt til Yale.

- Efter vores opfattelse skulle vi aldrig have været placeret i F-kategorien, da vi jo netop i begyndelsen af marts stoppede for nye investeringer i Rusland. Dette var Yale ikke klar over, da de vi ikke havde gjort årsrapporten for 2021 offentligt tilgængelig efter bestyrelsens godkendelse den 29. marts og til endelig formel godkendelse på vores generalforsamling den 10. maj. De har nu fået adgang til vor årsrapport for 2021, skriver han i en mail til Børsen.

Welltec henter under 10 procent af sin omsætning i Rusland, og Peter Hansen forklarer, at man allerede har reduceret sit aktivitetsniveau med 10 procent og over de kommende måneder vil reducere med 20-30 procent.

Af de øvrige virksomheder fra den danske metalbranche er Vestas og FLSmidth i kategori D, som er virksomheder, der udsætter nye investeringer men fortsætter forretningen. Grundfos er i kategori B, hvor virksomhederne lukker næsten alle aktiviteter, mens Danfoss og Hempel er i kategori A, som er virksomheder, der trækker sig helt ud af Rusland.

Originalartikel: https://borsen.dk/nyheder/udland/danske-welltec-kommer-fri-af-yales-sorte-ruslands-liste?utm_source=welltec&utm_medium=row_1&utm_campaign=list_1

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Spåntagning af plast er rygraden i produktionen: Nu skal kapaciteten øges
Ørsted med i 100 MW flydende havvind-projekt
Automationsvirksomhed er vokset 175 procent på fire år - nu vil de indtage nyt marked
Værktøjsfabrikant mærker tydelig tendens: - Plastbranchen vil hellere reparere end skrotte
Erhvervslivets forventninger til beskæftigelsen stiger
Granly Gruppen holder skansen i udfordrende år
Andre Nordiske Medier
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Søfart
PlastForum DK

Send til en kollega

0.126